Komárom "Pro Urbe" díjat Imre bácsinak!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Érdemérmet kapott Bihari Imre bácsi

2012-04-24 17:30:28

Érdemérmet kapott Bihari Imre bácsi

Bihari Imre bácsi fogalom a városban. A hetvenes évei közepén járó férfi évtizedek óta rendíthetetlenül takarítja a város utcáit, szállítja a rá bízott árut. Akárhogy is, Komárom egyik meghatározó figurája Ő.

Néhány hónappal ezelőtt egy internetes közösségi portálon aláírásgyűjtés indult Imre bácsi érdemeinek „hivatalos” elismerésére, az aláírásgyűjtés céljával a városvezetés messzemenően egyetértett. Így április 24-én, a Föld napja alkalmából dr. Molnár Attila polgármester és Horváth Gyula önkormányzati képviselő Komárom Város Ezüst Érdemérmét adományozták az Árpád úti szociális otthon lakójának. 

Imre bácsi könnyes szemmel vette át a kitüntetést, valamint az azzal járó oklevelet és ajándékkosarat. Nagyon meg volt hatva, elmondta: nagyon jól esik neki ez a díj, hiszen az elmúlt évek során még soha, senki nem köszönte meg a munkáját. Mi pedig bízunk benne, hogy egészsége megengedi, hogy még hosszú éveken át találkozzunk vele Komárom utcáin, terein.

http://www.komarom.hu/hir.php?hirid=1755


Eredmény

2012-04-19 20:08:39

Tisztelt Komárom "Pro Urbe - A Városért" díj Imre Bácsinak Facebook Csoport!

Komárom Város Képviselő-testülete nagyra értékeli és tiszteletben tartja Bihari Imre bácsinak a városunk köztisztaságáért évtizedeken át végzett önzetlen munkáját. Épp ezért a 2012-es Föld napja alkalmából, Komárom Város Ezüst plakettjét adományozza Imre bácsinak, melyet Imre bácsi lakóhelyén, kis ünnepség keretében, előre egyeztetett időpontban vehet majd át.

Tisztelettel:
Komárom Város Önkormányzata nevében
Radics Gábor kommunikációs munkatárs


Nyílt levél a Döntéshozóknak!

2012-04-13 14:17:59

Tisztelt Polgármester Úr, Tisztelt Képviselőtestület!

 

Városi kezdeményezésünk, miszerint Bihari Imre bácsi „pro urbe” díjban részesüljön úgy tűnik nem fér bele az Önök elképzelésébe.

 

Azt az ajánlást, melyet elektronikus úton több mint ezren írtak alá formai okokra hivatkozva nem fogadták el. Nyilvánvaló számunkra, hogy a probléma igazi, ki nem mondott oka valami egészen más. Talán az, hogy Önök nem tartják szalonképesnek Imre bácsit a díjra, talán az, hogy nem veszik komolyan több száz, illetve többezer komáromi polgárnak azt az egyöntetű véleményét miszerint Imre bácsi megérdemli az elismerést. Talán attól félnek, hogy a díj elveszíti fényét, ha egy „olyan” ember kapja meg mint Ő.


Úgy tűnik azonban, hogy egy fontos és alapvető részlet elkerülte az Önök figyelmét, mégpedig az, hogy a fenti esetben már nem beszélhetünk csupán „ajánlásról”. Komárom város polgárai már rég odaítélték a „Pro Urbe” díjat Imre bácsinak.

 

Fogalmazhatunk úgy is, hogy e kérdésben az Önök döntése csupán formaság, így amit Önöktől és a város Polgármesterétől várunk és elvárunk nem más, mint a díj átadásának csupán jelképes, fizikai gesztusa! Ebben a kivételes esetben a díjat komárom város polgárai adják annak, aki arra érdemes!

 

A fenti gondolatoktól függetlenül, természetesen az ajánlást, az Önök által hiányolt 50 „kézi” aláírással még az április 19-ei rendkívüli testületi ülést megelőzően eljuttatjuk Önöknek - hogy azért a formaságoknak megfeleljen.


Tisztelettel: 1175 aláíró
(az elküldött levélben név szerint felsorolva)


Aláírásgyűjtő ív

2012-04-12 10:57:00

Kedves Támogató!

Az aláírásgyűjtő ívet az alábbi linkről letöltheted!

http://data.hu/get/4974413/ProUrbe_signo.pdf

(a linkre, majd a "lassú letöltés" gombra kattintva)

Kérjük, hogy kinyomtatás után, értelemszerűen tollal töltsétek ki és írjátok alá.

Továbbra is várjuk olyan komáromiak, komáromi helyek jelentkezését, akik 1 hétig vállalják az aláírásgyűjtő ívek gyűjtését. A címeket hamarosan közzétesszük!

Erre az email címre írhattok:  prourbekomarom@freemail.hu 

 


Komárom "Pro Urbe" díjat Imre bácsinak!

2012-04-11 16:06:41

Kedves Támogató!

A mai nap azt az értesülést kaptuk a polgármesteri hivataltól, hogy a beadvány mellé mindenképp csatolni kellene legalább ötven érvényes "kézi" aláírást, hogy az ajánlás érvényes és elfogadható legyen.  (18. életévüket betöltött komáromi lakosok, névvel és címmel).

Ezek összegyűjtésére kevesebb mint 1 hetünk van!

Arra gondoltunk, hogy a város néhány pontján elérhetővé tesszük magát a beadványt és egy hozzá tartozó aláíró-ívet. Várjuk a jelentkezését olyan (hosszan nyitvatartó) helyeknek, ahol vállalják erre a hétre az aláírásgyűjtést!

Az 1200 támogató mellett nem lehet gond ennek az 50 aláírásnak az összegyűjtése, de azért az idő sürget!

 

Hamarosan jelentkezünk a címekkel, addig is várjuk a válaszaitokat!


Aláírásgyűjtés lezárása

2012-03-05 20:26:27

Kedves Támogató!

Az aláírásgyűjtést lezártuk!

Imre bácsi támogatására 1175 aláírás gyűlt össze az elmúlt 11 napban. Akárhogy is nézzük, ez óriási eredmény egy ilyen kis városban, ennyi idő alatt.

Az aláírásokat kinyomtatjuk (kb 30db A4-es oldal lesz) és mellékeljük a "Pro Urbe" jelöléshez, melyet a következő napokban fogunk eljuttatni a döntéshozókhoz.

Köszönet az összefogásért!

http://www.facebook.com/pages/Kom%C3%A1rom-Pro-Urbe-A-V%C3%A1ros%C3%A9rt-d%C3%ADj-Imre-B%C3%A1csinak/398454386837887

 


Komárom "Pro Urbe" díjat Imre bácsinak!

Pro Urbe - Imre bácsinak! 1000?

2012-03-04 10:48:53

Kedves Támogató!

Úgy látszik, az utolsó 30 aláírás fog a legnehezebben összegyűlni Imre bácsi jelöléséhez. Persze ez nem létfontosságú, hiszen bőven van annyi aláírásunk, amennyi kell. Mégis azt kérem Tőletek, próbáljuk elérni a bűvös 1000 aláírást! Tehát ha van olyan ismerősötök, aki nem tud erről az aláírásgyűjtésről de úgy gondoljátok, hogy szívesen aláírná, akkor szóljatok neki, küldjétek tovább a petíció elérhetőségét számára. 

http://www.peticiok.com/pro_urbe_komarom

Természetesen ez már így is egy hatalmas eredmény, és hűen tükrözi Imre bácsi irányába érzett szeretetünket, hogy 10 nap alatt összegyűlt 969 aláírás. Koronázzuk meg ezt a tíz napot azzal, hogy elérjük az ezret!

Csak 31 kell!!! (a levél írásának időpontjában)


"Pro Urbe Komáromért díj Imre bácsinak"Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Facebook