Petíció a Tárnok szomszédságába tervezett Ipari Park megvalósítása ellen

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Meghívó a lakossági fórumra

2020-07-12 07:06:14

A Lakossági fórum - melyet Lukács polgármester úr csupán beszélgetésnek tekintett - időközben lezajlott. A következő "igazi" fórum várhatóan szeptember végén lesz. Kérlek, rendszeresen látogass el az Összefogás a Tárnok mellé tervezett érdi ipari park ellen oldalra és kövesd a fejleményeket!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Összefogás A Tárnok Mellé Tervezett Érdi Ipari Park Ellen Facebook csoport petícióját aláírók részére.

Kedves Csoport Tag!

Mivel a tavasszal sok munkával, szórólapozással szervezett lakossági fórumot elfújta a járvány, újra szervezzük a csoport oldalán.

A következő lakossági fórum július 28-án lesz a Heinrich Antal Házban.

Kérlek, rendszeresen látogass el az Összefogás a Tárnok mellé tervezett érdi ipari park ellen oldalra, ahol létre fogunk majd hozni egy facebook eseményt.

A vírusjárvány okozta korlátozások elmúltával az Ipari Park fejlesztése is újra napirenden van.

A polgármesteri a beszámoló szerint az alábbi döntések születtek hamarjában:

"Az érdi ipari park bejáratánál még idén megépíti a NIPÜF a tervezett körforgalmat. Sajnos magáról az ipari parkról továbbra sincsenek új információink, de a kiemelt státusznak köszönhetően a körforgalom tervezése és engedélyeztetése igen gyorsan megtörtént. Ebben az ügyben Érdnek és Tárnoknak „joga volt egyetérteni”, de semmilyen beleszólásunk sem lehetett sem az elhelyezkedésébe, sem a kialakításában. A körforgalmat teljesen érdi területen építik meg, eltolva a 70-s út másik oldalára. A közútkezelő annyit tudott elérni, hogy külterületi státusz ellenére belterületi jelleggel kell megépíteniük a kereszteződést, ami azt jelenti, hogy közvilágítást is kap a körforgalom. A beruházás része a házak előtti út leaszfaltozása is a Duna utcáig. A belső út egyirányú lesz Martonvásár felé, de a sarki zöldségeshez is be lehet majd kanyarodni közvetlen. Tárnokra három okból látogattak el egyeztetni.

1. Költséghatékonyság miatt beleegyezésünket kérték ahhoz, hogy bár érdi területen lesz a kőrforgalom, mégis Tárnok táblát tehessenek ki a 70-s úton, ezzel sok-sok plusz tábla kihelyezésétől mentesülve.
2. Mivel elsősorban a tárnoki lakosoknak az érdeke a belső út karbantartása, javasolták, hogy ennek a kis szakasznak a kezelését vállaljuk át Érdtől.
3. A harmadik ok, hogy a kőrforgalom közepét szívesen alakítják ki Tárnok kérésének megfelelően, persze nem túl bő költségvetés mellett.

Ezekben a kérdésekben megegyezés született, így a számunkra legideálisabb megoldások születhettek. Továbbra is várjuk a bejelentést, milyen cég fog fejleszteni a területen, de ezt egyelőre még hétpecsétes titokként kezelik. Amint lesznek információim, értesítem a lakosságot. A fejlesztés azt is jelenti, hogy sürgőssé válik a megállapodás a rendőrséggel a köztéri kameráink figyelésével kapcsolatban. Az év eleji fejlesztésnek köszönhetően ellenőrizhetővé vált az átmenő forgalom, ami alapja lehet a Dózsa György út forgalmának komoly korlátozásának"

Eddig a beszámoló, melyben a csoportunk 508 tagjának a véleménye sehol sem jelenik meg.

Hamarosan megkezdik (vagy már meg is kezdték) a körforgalom építését)

Kérünk, vegyél részt a lakossági fórumon!

Ha nem mondasz véleményt, utólag már ugrálhatsz.

Összefogás az érdi ipari park ellen

Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

• Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.