FELHÍVÁS A LIGET BUDAPEST PROJEKT MEGMENTÉSÉÉRT

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

A Magyar Zene Háza

2021-02-04 14:47:55

Szabó László, Nagykanizsa

Baán László interjú.

2021-01-26 14:21:05

Tisztelt támogató közösség! Kedves barátaim!

  Szerencsére csak az idő áll meg, az emberi tevékenység nem. Jó ütemben halad a Liget Budapest Projekt építése. Igaz ugyan az emberi tevékenység lehet jó, lehet hasznos, de lehet haszontalan és kárt okozó. A „minél rosszabb, annál jobb” politikai tevékenység az egyik legsunyibb, legkárosabb tevékenység. Ezt láthatjuk manapság szinte naponta. Ezt szenvedi a Liget Budapest Projekt is annak is a teljeskörű megvalósítása. Három meghatározó létesítményt blokkol a Főváros vezetése az általuk vélt, mondva csinált érvekre hivatkozva. Nem hajlandó szakmai érvek alapján tárgyalni, keresni a megoldást.

Jól rávilágít a fenti problémára a DR. Baán Lászlóval készült, most megjelent interjú, amely részleteiben beszél, a Liget Budapest Projekt sajnálatosan akuttá váló, e probléma körére. Úgy gondolom, nekünk mindenképpen érdemes és tanulságos megismerni ezt az interjút. Ezért az alábbi linken teszem itt is elérhetővé, talán nem mindenki olvasta.

Mi tovább harcolunk a Projekt teljeskörű megvalósításáért, mert az igazság nem odaát, hanem a mi oldalunkon van.

https://index.hu/kultur/2021/01/26/baan-laszlo-szerint-karacsony-gergely-a-liget-projekt-blokkolasaval-takargatja-hervatag-zoldfejlesztesi-teljesitmenyet-/


Szabó László, Nagykanizsa

A Magyar Zene Háza

2020-12-20 10:19:31

Szabó László, Nagykanizsa

Újabb eredmények!

2020-12-17 10:52:07

Tisztelt támogató közösség! Kedves barátaim!

Mindenek előtt Békés Boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánok minden kedves aláírónak, aki támogatta a Liget Projekt megvalósítását, ahogy minden hazáját és fővárosát szerető magyarnak is.

A sajnálatos vírus járvány miatt az aláírások intenzitása változatlanul alacsony, de azért lassan, de biztosan tovább növekszik a számuk. Ami igazán örvendetes, az átadott létesítmények száma. Már üzemel a kis botanikus kert, az újabb kutyás élménypark, a két kilóméteres futókör és nem utolsó sorban az új Múzeum Mélygarázs a felette pompázó Városligeti Promenáddal. Jó ütemben halad a Magyar Zene Háza és a Néprajzi Múzeum építése.

Gondolom, sokan figyelemmel kísérik az interneten látható tudósításokat, videókat, amelyek valós képet mutatnak az egyre szebbé és zöldebbé váló Városligetről. Azok, aki még nem látták a megnyitott létesítmények videóit, javaslom, nézzék meg. Biztos vagyok abban, aki még nem látta, kedvelni fogja. (Szerettem volna itt feltenni ezeket e linkeket, de a gépem valamiért nem engedi).

Mindaz, ami eddig történt bizakodással tölt el és jó esélyt ad a teljes és komplett Liget Projekt befejezéséhez. Vagyis tesszük a dolgunkat, ahogy eddig.

Végül sikerült a linket élesíteni.

https://youtu.be/HJVPnX-W9CA

https://youtu.be/2d-5pwMkF84


Szabó László, Nagykanizsa

Évforduló

2020-10-30 09:09:22

Tisztelt támogató közösség! Kedves Barátaim!

Ma egy éve indítottam el ezt a petíciót a Liget projekt megmentéséért. Életemben először kiléptem a nyilvánosság elé, mert elegem lett a rombolásból, ami az akkor Budapesten teret nyert baloldalból napok alatt újból kibukott. Sok más mellett, megálljt parancsoltak a Liget projektre is. Ekkor gondoltam, tenni kell valamit.

Nem bántam meg. A több tízezer támogató aláírás, a sok-sok lelkes hozzászólás és bátorítás engem igazolt. Az anyaországon kívül, a határon túl rekedt honfitársaink ezrei és a távolabb, vagy más földrészeken élő magyarok százai írták alá a petíciót. Mert, Budapest az ország fővárosa, ezt mindenki magáénak vallotta. Hatalmas lendülettel indulva szaporodtak az aláírások, voltak napok, amikor három-ötezer aláírás is született, de a kezdeti lendület napi ezer körüli aláírással kitartott a covid-19 vírus megjelenéséig. Sajnos ez a helyzet-mint sok másnak-nem kedvezett az aláírás gyűjtésnek. Jött a nyár és hála Istennek az emberek fellélegezhettek, pihentek, kikapcsolódtak.

 Most pedig itt vagyunk a covid-19 járvány második hullámánál.   Ennek ellenére, ha lassú ütemben is, változó intenzitással, de tovább szaporodnak az aláírások. Napi 20-30 aláírás szinte folyamatos, hiszen egyre többen látják a már elkészült és átadott, vagy még építés alatt álló csodálatos létesítményeket. Horribile dictu, kimondani is szörnyű, tán még a növekvő új gyönyörű zöld területeket is látják. Most 63 ezer aláírásnál járunk.

Mégis, egy kérésem volna, a tiszteletre méltó támogató közösséghez. Segítsék a további aláírások megszületését. Mint én, mások is tapasztalják, még mindig sokan nem is ismerik a Liget Projektet és a körülötte zajló hercehurcát. Ám, ha valaki szóba hozza, beszél róla, máris támogatják, aláírják a petíciót. Ezen tapasztalatok alapján kérek mindenkit, aki egyetért ezzel, hozzon mindenki egy újabb aláírót. Tartsuk ébren a gondolatot!

Segítségül, mellékelem azt a linket, ahol Dr. Gyorgyevics Benedek a Városliget vezérigazgatója arról beszél, milyen a fogadtatása, a már elkészült projektelemeknek. Érdemes itt figyelmet fordítani a már elkészült zöld területek számszerű adataira.

A link: https://infostart.hu/belfold/2020/10/22/gyorgyevics-benedek-pozitiv-a-liget-budapest-fejlesztesinek-fogadtatasa

Mind ezek után, egy év múltával is, bízom a Liget Projekt sikeres megvalósításában, amit az Önök eddigi részvétele és további segítsége is segíteni fog.


Szabó László, Nagykanizsa

Köszönet

2020-10-01 09:48:10

  Kedves barátaim!

Úgy érzem eljött az idő, hogy így szólítsam ezt a lelkes támogató közösséget.

Mindenek előtt nagyon köszönöm, a petícióval kapcsolatos jókívánságokat. A siker, amit eddig elértünk, az mind a 62000 embernek köszönhető, akik a petíciót eddig aláírták. A siker köszönhető, mind annak a számos civilszervezetnek, egyesületnek, pártoló művészeknek, közéleti személyiségeknek, akik kiálltak a Liget Projekt a (Liget Terv) maradéktalan megvalósításáért. Köszönhető ez a siker annak a lelkes szakmai csapatnak, akik olyat alkottak és alkotnak, ami magával ragadja a normálisan gondolkodó embereket. Végül, de nem utolsó sorban, köszönhető DR.Baán Lászlónak, aki megálmodta ezt a csodálatos, hosszú távra maradandó létesítményt.

Persze lesz – és már van – sivalkodás, diktatúra, orbánozás, égszakadás-földindulás, és még sok minden más. Csak csatát nyertünk, háborút még nem. A Kormány, lovagiasan nyitva hagyta a lehetőségét annak, hogy a Főváros értelmes tárgyalásokon fejtse ki véleményét és jöjjön létre megegyezés. Csak finoman annyit mondok, nem bízom a Főváros megegyezési készségében. Éppen ezért, természetesen nem zárom le a petíciót, az eredeti formájában, tovább él. Továbbra is várjuk a támogató aláírásokat, amelyek folyamatosan érkeznek. A harcot tehát folytatni kell.

Türelmet és kitartást kérek mindenkitől.  


Szabó László, Nagykanizsa

Ámen

2020-09-30 15:43:35

Keves támogató barátaink!

Ugye emlékeznek a petíciónk egyik meghatározó mondatára:  Kérjük a kormányt, tegyen meg mindent, használjon fel minden törvényes lehetőséget a Liget Budapest Projektet megmentésére és vigye végbe következetesen eredeti elhatározását.

Megtörtént. A Magyar Közlönyben most megjelent Kormány Rendelet megteremti a lehetőséget a Liget Budapest Projekt maradéktalan végrehajtására.

Igen, ezért harcoltunk.

Amen


Szabó László, Nagykanizsa

Főváros Közgyűlés.

2020-09-29 08:17:01

Kedves budapesti támogatók, kedves barátaink!

A tegnapi közleményben kértem a támogatók részvételét a Főváros szept.30. közgyűlésén való részvételre, mivel a Főváros meg akarja változtatni a Városliget Építési Szabályzatát. Mivel a szerda munkanap, a távolság, a vírus stb. miatt a vidéki támogatók részvételére kevésbé számíthatunk, a főszerep a budapesti barátainkra marad. Kérem, aki teheti, vegyen részt szerdán a közgyűlésen. Mindezt csak akkor tegye, ha be tudja tartani a vírus helyzetre vonatkozó biztonsági szabályokat, maszk viselése, távolság tartás.

Köszönöm


Szabó László, Nagykanizsa

A Városligeti Építési Szabályzat módosítása.

2020-09-28 14:03:32

Tisztelt Támogatók! 

Veszélyben a Liget projekt! Mérföldkőhöz érkezett hazánk legnagyobb léptékű kulturális fejlesztésének ügye, ugyanis Karácsony Gergely által vezetett Főváros közgyűlése szerdán napirendre tűzi a Városligeti Építési Szabályzat módosítását, amely elfogadása esetén végképp ellehetetlenítené a park törtélelmi megújítását. Teszi ezt mindannak ellenére, hogy az elmúlt hónapokban számos civil és szakmai szervezet és csaknem 2000 honfitársunk fejezte ki tiltakozását a Főváros egyoldalú és drasztikus lépése ellen. A Főváros még arra sem volt hajlandó az elmúlt csaknem egy évben, hogy tárgyalóasztalhoz üljön a Kormány képviselőivel, megvitassa a Liget fejlesztéseit és került minden olyan fórumot, ahol számot adhatott volna sanda, politikailag vezérelt szándékairól. A szeptember 30-án, szerdára meghirdetett Közgyűlésen ott lesznek a fejlesztés elszánt ellenségei, de legyünk ott minél nagyobb számban mi is, hogy a helyszínen is kifejezhessük tiltakozásunkat a gyáva, szakmaiatlan és a nemzet számára rendkívül káros döntéssel szemben! Találkozzunk szerdán 14 órakor a Városháza Dísztermében (V. kerület, Városház utca 9-11.), a közgyűlés nyílt ülésén! 

Milyen hazugságokkal indokolják Karácsonyék a Liget Projekt végleges elgáncsolását?

„Kevesebb lesz a zöldfelület a parkban, fákat vágnak ki épületekért”

Nem igaz, hogy kevesebb zöld lesz a Városligetben! A három, Karácsony által vitatott épület (Új Nemzeti Galéria, Városligeti Színház, Magyar Innováció Háza) megépülése esetén is jelentősen, 60-ról 65 százalékra nőne a Liget zöldje, több, mint 50.000 négyzetméterrel bővülne a park zöldfelülete.  A három épület kizárólag már meglévő épület, vagy burkolt felület helyére épülne, egyetlen talpalatnyi zöldet vagy fát sem kell elvenni miattuk.

„Senki sem támogatja a Liget Projektet, a budapestiek akarata ellenére erőltetik rájuk ezt az egészet”

Óriási tévedés. Számos civil és szakmai szervezet fejezte ki tiltakozását a Főváros kezdeményezése ellen. Mások mellett a Nagycsaládosok Országos Szövetsége, a Magyar Teátrumi Társaság, a Magyar Írószövetség és a Professzorok Batthyány Köre kérte a főváros vezetését a tervezet visszavonására, de a Magyar Művészeti Akadémia és a Neumann János Számítógép-Tudományi Társaság is hasonló tartalmú levelet írt Karácsony Gergelynek. A Civil Összefogás Fórum pedig „virtuális békemenetet” hirdetett és a Liget Budapest Projekt teljes körű megvalósítását szorgalmazó országos petíció is már átlépte 60 ezer aláírót. A közelmúltban készített reprezentatív közvélemény-kutatások pedig azt mutatják, hogy a konkrét tervek ismeretében a budapestiek több mint 70 százaléka egyetért a Liget projekt céljaival és teljes körű megvalósításával, országosan pedig 80 százalékos a Városliget átfogó megújításának támogatottsága.

  
 
 
 

Szabó László, Nagykanizsa

Új facebook csoport

2020-09-25 08:46:52

 Kedves támogatók!

A Liget projekt támogatására új Facebook csoport alakult, ahol naprakész információk találhatók a beruházás aktuális állapotáról. Javaslom, minél többen csatlakozzanak a csoporthoz, hiszen a friss információ ma már elengedhetetlen. Csatlakozás után máris értesülhetnek a Magyar Zene Háza újabb nagyszerű nemzetközi elismeréséről.
A csatlakozást az alábbi linken tehetik meg.

https://www.facebook.com/groups/hajraligetprojekt/


Szabó László, NagykanizsaPetíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...