FELHÍVÁS A LIGET BUDAPEST PROJEKT MEGMENTÉSÉÉRT

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Még mindig a tiltakozás.

2020-06-02 19:15:57

Kedves Támogatók!

  Június 3-án estig van az utolsó lehetőség, hogy hivatalosan is kifejezhetjük a  tiltakozásunkat  a Liget projekt ellehetetlenítése kapcsán.  Karácsony Gergelyék a Városligeti Építési Szabályzat módosításával próbálnak akadályt görgetni az évszázad legnagyobb léptékű kulturális fejlesztése elé.

 A főváros durva lépése ellen tiltakozik a Magyar Írószövetség  és a Magyar Teátrumi Társaság is.   https://magyarteatrum.hu/magyar-teatrumi-tarsasag-nyilt-levelben-ki-varosligeti-szinhaz-megepitese-mellett/   https://magyarnemzet.hu/belfold/a-liget-projekt-megvalositasa-mellett-all-ki-az-iroszovetseg-8177072/

  Tehát a szabályzat módosítása ellen június 3. estig lehet ellenvetéssel élni a 

  varosrendezes@budapest.hu 

  email címen, az alábbi szöveggel:

  "Nem értek egyet a Városligeti Építési Szabályzat tervezett módosításával, kérem, hogy a jelenleg érvényes szabályzat maradjon hatályban."

Kérjük, aki még nem tette meg tiltakozzon. Kérjék meg ezzel egyetértő családtagjaikat, barátaikat, ismerőseiket, tegyék meg ugyan ezt.

 

 

 


Szabó László, Nagykanizsa

Tiltakozás

2020-05-27 10:51:21

 

Tisztelt Támogatók!

Köszönjük a sok támogató visszajelzést! A beérkezett kérdésekre válaszolva jelzem, hogy ha nem értenek egyet a főváros – a Városliget megújítását akadályozandó - tervezett lépésével, akkor a

 varosrendezes@budapest.hu 

címre is küldjék el: "Nem értek egyet a Városligeti Építési Szabályzat tervezett módosításával, kérem hogy a jelenlegi szabályzat maradjon változtatás nélkül hatályban." 

Köszönjük!


Szabó László, Nagykanizsa

Tiltakozás.Miért nem vagyok meglepve?!

2020-05-27 05:35:32

Tisztelt Támogatók!

Kiderült, nem elég csak tiltakozni, pontosan ki kell írni, mit akarunk, különben negligálják a tiltakozást. Kérem, ha ez nem gond, az alábbi mondattal ismételjék meg a tiltakozást:

"Nem értek egyet a Városligeti Építési Szabályzat tervezett módosításával, kérem hogy a jelenlegi szabályzat maradjon változtatás nélkül érvényben."

Köszönöm

No, miért nem vagyok meglepve?


Szabó László, Nagykanizsa

Tiltakozás a megadott email címre.

2020-05-25 12:52:43

Kedves Támogatók!

Köszönet a sok egyetértő hozzászólásért, a Liget Projekt megtorpedozásával kapcsolatban. Fontos és remélem, mindenki a megadott email címre írva is titakozott a Fővárosnál, mert a tiltakzást ott regisztrálják!!!

A megadott email címre írva a teljes nevet meg kell adni, csak úgy érvényes.

varosrendezes@budapest.hu

Köszönet


Szabó László, Nagykanizsa

A Főváros vezetése újabb akciót kezd a Liget Projekt ellehetetlenítésére.

2020-05-25 07:55:43

Tisztelt Támogatók!

A Főváros vezetése eddig csak politikai úton próbálta megakadályozni a Városliget történelmi megújítását, de most már jogi eszközöket is bevetnének céljuk elérése érdekében. A budapesti döntéshozók most úgy próbálják módosítani a Tarlós István idején megvitatott és elfogadott Városligeti Építési Szabályzatot, hogy az végleg ellehetetlenítse a Ligetben megkezdetett óriási volumenű munka maradéktalan befejezését.  Teszi ezt annak ellenére, hogy a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint a főváros lakosságának több mint 70, az ország lakosságának pedig 80 százaléka áll ki a Városliget átfogó megújítása mellett!  A jogalkotás folyamata azonban lehetővé teszi, hogy – egyenesen a városvezetésnek címezve - kifejtsük véleményünket a tervezett eljárással kapcsolatban. Tiltakozzunk Karácsony Gergely méltatlan és politikailag motivált lépése ellen!

A módosításról itt olvashat:https:

//budapest.hu/Lapok/2020/varosliget-epitesi-szabalyzatanak-vesz-modositasa.aspx?fbclid=IwAR1AIGtcsP-Qe7ohlbv6J_iFkYXC7WwI7TJEaejgWPyECuoSmOBLOmfbzbE

Tiltakozását pedig teljes névvel a varosrendezes@budapest.hu címen fejezheti ki!

Ne hagyjuk, hogy végleg leállítsák az évszázad legnagyobb kulturális és parkfejlesztését! Legyen a Liget Projekt büszkesége a Nemzet fővárosának!


Szabó László, Nagykanizsa

A Magyar Zene Háza épül.

2020-04-28 14:24:52

Tisztelt támogatók!

Örömmel mutatom be én is ezen a helyen, a Magyar Zene Háza építéséről készült videót, amely már egy előre haladott állapotot mutat be. Itt már érzékelhető az a légies konstrukció, amit az üveg kölcsönöz majd, ennek a csodálatos épületnek. A karaván halad, a kutya ugat.

A videó link:  https://www.facebook.com/miligetunk/videos/2556026378045006/


Szabó László, Nagykanizsa

A Néprajzi Múzeum építése

2020-04-16 08:46:48

Tisztelt Támogatók!

Ebben a szomorú járvány sunytatta időben, üdítő hírként hat, amikor arról hallunk, az élet nem áll meg, sok helyen nem állt le, vagy folytatódhat a munka. Ilyenek a Liget Budapest Projekt keretében épülő létesítmények. Talán nem mindenki látta a világhálón a Néprajzi Múzeum építésének előre haladásáról szóló riportot, ezért úgy gondoltam, ezen a helyen is közzé teszem. Öröm ez  nekünk a projekt támogatói számára és biztos vagyok benne, elkészülte után mindenki számára.

A videó az alábbi linken látható:

https://www.facebook.com/miligetunk/videos/824551938043767/


Szabó László, Nagykanizsa

Dr. Bencze Izabella írása.

2020-03-11 09:18:32

Igen tisztelt támogató társaim,

immár hajszál híján  55 ezren. Szeretnénk tovább növelni a támogatók, aláírók számát és ehhez kérni a segítséget, hogy baráti, ismeretségi körben terjesszétek ezt a nemes cselekedetet. Ehhez szeretnék muníciót adni dr. Bencze Izabella e témában írt igen tanulságos, figyelemre méltó cikkével.

A cikk az alábbi linken található:

http://civilosszefogas.hu/a-varosliget-nem-a-fovarose-hanem-a-nemzete/


Szabó László, Nagykanizsa

Az Új Nemzeti Galéria.

2020-03-04 10:51:13

Egy új ismertető anyag tekinthető meg, egy linken, az Új Nemzeti Galériáról a petíció oldalán. A link, a már fent lévő korábbi liknk alatt található.

Kérem a tisztelt támogatókat, népszerűsítsék ezt a csodálatos létesítményt is.

Javaslatra a kink itt is látható:

https://epuljonagaleria.hu/


Szabó László, Nagykanizsa

Már több mint 50 ezren írták alá a petíciót.

2020-02-19 15:04:49

Tisztelt Támogatók!

Először engedjék meg, hogy köszönetemet fejezzem ki minden aláírónak, a Liget Projekt támogatásáért. Köszönet nem csak az aláírásnak szól, de annak a sok-sok véleménynek, amellyel támogatásukat megerősítették. Öröm és felemelő érzés olvasni az Önök határozott, tartalmas, konkrét és sokszor hazafias csengésű véleményét. Ezek a vélemények az egyéni érzelmek mellett, tükrözik azt a támogatást, amit a kultúra fejlesztése minden józanul gondolkodó ember részéről, megérdemel. Egyértelmű és egységes a vélemény Budapest szerepét illetően is, Budapest a Nemzet fővárosa, az ott folyó fejlesztések az egész Nemzet érdekét szolgálják.

A lantot még ne tegyük le, kellenek a további aláírások is. Naponta találkozom olyan emberekkel, akik még nem hallottak a Liget Projektről, de amikor röviden beszélek róla, a támogatásukról biztosítanak. Biztos vagyok abban, hogy az információ terítésével, még sok potenciális támogatót nyerhetünk meg ennek a nemes ügynek. Kérem ebben is a segítségüket.

A sikerben bízva

 


Szabó László, NagykanizsaPetíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook