Lakossági tiltakozás a Budakalász, Kolónia lakótelep helyére tervezett parkoló ellen

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Kolónia parkoló lefújva

2018-03-05 12:42:18

Kedves Aláírók!

Friss hír, Budakalász honlapján ma jelent meg, hogy sikerült megakadályozni a Kolónia helyén a parkoló kialakítását:

http://www.budakalasz.hu/kolonia-parkolo/

Ez önmagában igazi siker, a civil összefogás eredménye! Ezúton, ismételten köszönjük, hogy mellénk álltatok!

 

A mai hír második fele mégsem hagy nyugodni: egyrészt, nem vették figyelembe a petícióban megfogalmazott kérésünket, hogy káprótlásként a zöldterületeket csökkentő rengeteg építkezésért, ezt a helyet hagyják meg zöldnek.

Azt írják: betonozott bekerített terület lesz, parlagon hever majd, kihasználatlanul a Lenfonó hasznosításáig. Utóbbi, tesszük mi hozzá, a milliárdos költség miatt nem valószínű, hogy hamarosan megtörténne...
Tehát itt áll majd egy betonozott placc, egy senkiföldje.

 

Ha már a zöldterület túl sokba kerül, javasoljuk az Önkormányzatnak, hogy alakítson ki itt egy köztéri sportpályát, hiszen ilyen létesítmény egész Budakalász területén nincs! Lehetne itt foci/kézilabda kapu és kosárpalánk is.

Mit gondoltok? Szívesen vennénk véleményeteket, meglátásaitokat a helyzettel kapcsolatban.

Azt is szeretném kérdezni, hogy egy esetleges újabb petíciót, ami pl. egy sportpálya kialakítását kezdeményezné, hajlandók lennétek-e újra támogatni?

A közlemény alatt van lehetőségetek hozzászólást írni.

 

Köszönettel:

Gergely Cili


Gergely Cili

Petíció eljutott a címzetthez

2018-02-26 17:48:44

Kedves Aláírók!

 

Először is szeretném megköszönni, hogy aktívan az ügyünk mellé álltatok, esélyt teremtve ezzel a dolgok más mederbe terelésére.

A mai napon, 2018. február 26.-án átadtuk személyesen Rogán László polgármesternek a ti aláírásaitokat is tartalmazó íveket, az alábbi levél kíséretében.

******************************************************

Budakalász Város Önkormányzata

2011 Budakalász

Petőfi tér 1.    

Rogán László polgármester úr

részére    

Tárgy: Lakossági tiltakozás a Kolónia lakóház helyére tervezett parkoló ellen    

 

Tisztelt Polgármester úr!  

 

Alulírottak tiltakozásunkat fejezzük ki a 2018. január 25.-én Budakalász honlapján megjelent hír kapcsán, mely szerint az Önkormányzat parkoló létesítését tervezi a Kolónia bontási területen!  

A 2017. decemberi közmeghallgatáson az előre beküldött lakossági kérdésre, amely a Kolónia sorsáról, a bontás várható idejéről és az azt követő tervekről érdeklődött, Ercsényi Tiborné alpolgármester asszony a Faluházban elhangzott válaszában igen határozottan, jól hallhatóan elmondta, hogy a lakóház helyét zöldterületnek hagyják meg (korábban, a Hírmondó 2017. novemberi számában ugyanez – szinte szó szerint - elhangzott már a polgármesteri interjúban is).  

Nem egészen 1 hónappal később már sokkal borúsabb kilátásokat vázol fel egy parkolóhely létesítésének terve: hogyan lehet majd eljutni ebbe a parkolóba? Hiszen a terület egy zsákutca végén található, a Mályva-Kovács Lajos utca és a Máli Péter utca találkozásánál, miközben a területnek nincs közúti kapcsolata a Pomázi úttal. Tehát logikusnak tűnik, hogy akkor majd elsődlegesen a Mályva utca – Kovács Lajos utcán, ill. a Máli Péter utcán keresztül jutnak el a parkolóba az azt használni kívánó autósok. Ennek pedig egyenes következménye, hogy a Mályva- Kovács Lajos utcában, ill. a környező utcákban tovább nő a forgalom, ezáltal a légszennyezés, a zajártalom, veszélyessé válik a terület a száguldozó autósok miatt (már most is sajnos sokan száguldoznak, mert nincsenek hatékony forgalomlassító objektumok, pl. a Mályva utcában).  

Felhívnánk Polgármester úr figyelmét, hogy a Mályva utcában található a Telepi Óvoda és a Mályva Bölcsőde. 250 bölcsődés és óvodás gyermek biztonsága, valamint Szentistvántelep nyugalma kerül veszélybe, ha megvalósul a Kolónia helyén a parkoló. Átjáróházzá változik ez a városrész.    

Jelen levelünkkel tisztelettel kérjük Polgármester urat és a T. képviselőtestületet, hogy vonja vissza parkolóalakítási tervét.

Ugyanakkor kérjük, hogy a 2017. decemberi közmeghallgatáson tett ígéretükhöz hűen biztosítsák ezt a területet zöld területként, egyben kárpótlásul a Mályva utcában beépítésre kerülő parkért (emlékeztetnénk Polgármester urat, hogy a Mályva utcai terület a 2013-as HÉSZ módosításig még zöldterület közpark volt, minden budakalászi közös vagyona).  

Ráadásul nem is kell messzire menni, hogy megoldást találjunk a parkolási gondokra: jóval ésszerűbb alternatívaként ajánljuk Polgármester úr és T. képviselőtestület figyelmébe a Szentendrei út 1-3. szám alatt (a Lenfonó területén) lévő önkormányzati tulajdonú parkolót, amely jelen pillanatban szinte üresen tátong. A Prolan irodaház közvetlen szomszédságában lévő parkolót tavaly az önkormányzat intenzív tereprendezéssel, murvázással felújította (százezreket költve rá), most pedig kihasználatlanul áll. Ez a parkoló 50 méterre található a Szentendrei úttól, ill. a Lenfonó hév csomóponttól - ideális helyszín lenne P+R parkolási célra.    

Köszönjük, hogy alaposan megfontolják és a döntéshozásnál figyelembe veszik 218 lakos véleményét, akik 200 család nevében a következő oldalakon jegyzett aláírásukkal adnak hangot tiltakozásuknak és kérésüknek.

Tisztelettel:

Alulírottak    

Budakalász, 2018. február 26.

***********************************************************

A fogadtatás hangja nem volt elutasító vagy negatív, természetesen ebből még nem szeretnénk messzemenő következtetéseket levonni. Jelenleg várakozó álláspontra helyezkedünk és reménykedünk a józan ész és a civil erő győzelmében. Ha ismét szükség lenne rátok, szólni fogunk :).

Ti már addig is terjesszétek bátran a híreket, hogy minél többen, a kellő információkkal felvértezve, valós képet alkothassanak a kalászi közéletről. Csak így tudnak majd jó időben, jó helyen, jól cselekedni.

 

Üdvözlettel:

Gergely Cecília

(Mályva u.)


Gergely Cili



Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.