Aláírásgyűjtés a közkedvelt Kolozsvári Tamás utcai játszótér megmaradásáért

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

A játszótér NEM parkoló! - Aláírásgyűjtés a közkedvelt Kolozsvári Tamás utcai játszótér megmaradásáért

2018-08-17 10:04:46

Kedves Támogatók!

Gondolom Ti is szomorúan tapasztaltátok, hogy kedves játszóterünk helyett mostanában ez a kép fogad:

kt.jpg

  

A mai nappal a követekező levelet küldtem az Alpolgármester Asszonynak, kérek mindenkit, akinek van lehetősége, támogassa a lenti akciótervet!

 

 

Kedves Virág!

 
Szeretném tájékoztatni a játszótér környezetében kialakult tarthatatlan helyzetről és a segítségét szeretném kérni!
 
2017. november elején leszerelte az Önkormányzat a játszótér játékait, tábláit, gyakorlatilag minden előzetes tájékoztatás nélkül 1 db értesítés kifüggesztésével megszüntette a játszóteret az építkezésekre hivatkozva.
 
Mivel a játszótérrel szemben lakom rendszeresen dokumentálom azóta, hogy mi történik a környéken.
Gyakorlatilag 2018. júniusáig semmi nem történt, azt leszámítva, hogy üres volt a játszótér.
 
A környékbeli családok hatalmas felháborodása megnyugodni látszott, megbíztunk az Ön ígéretében, miszerint átmeneti időszak után visszakapjuk majd a játszóteret, türelmesen vártunk.
 
2018. júniusában elkezdődött a társasház építése, a földmunkák azóta be is fejeződtek. A utcát az autók elöl az építkezés megkezdésekor lezárták.
A munkások kb. 2 hete felfedeztek maguknak a játszóteret, rendszeresen beparkolnak oda! Csatolok egy fotót erről.
Mivel senki nem tartja már karban a területet és a szemeteseket is elvittek, ezert nagyon sokan szemetelnek, a kis facsemeték is nehezen tűrik ezt a helyzetet.
A sportpályán megvalósuló beruházásnak - ami a megszüntetés másik indoka volt, nyoma sincs, valószínűleg változtak az előzetes terveik és aggodalmuk, miszerint 2 gigaépítkezés párhuzamosan sok lenne a játszótérnek, alaptalannak bizonyult, hiszen látható, hogy nem egy időben valósulnak meg a beruházások, a társasház építése pedig átellenben a domboldalon történik, a játszótérhez annyira nem is közel és mivel a földmunkák már befejeződtek, nem befolyásolja jelentősen a játszótér környezetét, sőt az autóforgalom megszüntetése még nyugodtabbá is tette az utcát, hiszen egy átlagos hétköznapon a sportpálya edzéseire jövő picik szüleinek autóforgalma nagyon leterhelte a játszótér környékét.
 
Fentiek figyelembevételével és arra való tekintettel, hogy az előzetes tervek változtak, vagyis a 2 beruházás nem azonos időben jön létre, a következő akciótervet javasoljuk megvalósítani, tekintettel arra is, hogy nemsokára elkezdődik az új tanév és az Újlaki Iskolából a kiürített játszótérre is szívesen hozták az alsósokat levegőzni 2018 első felében is.
 
1. Játszótér tábla visszaszerelése -  hogy senkinek meg eszébe se jusson beparkolni a területre!
2. Kutyát bevinni tilos tábla visszaszerelése - imádjuk a kutyákat, nekünk is van, de ez nem kutyafuttató!
3. Legalább 1 db kuka visszaszerelése
4. Karbantartás visszaállítása - a kertészek? területrendezők rendszeresen jöttek és 1-2 óra alatt gyönyörűen rendbe tették a játszóteret, növényeket
5. 2-3 pad visszaszerelése
 
Ezen felül, ha jelenleg nincs keret extra játékok visszaszerelésére, nem probléma, a gyerekek szívesen fogócskáznak, kavicsoznak.
Persze, ha legalább egy hinta és egy kis homokozó is belefér a keretbe, az nagyon jó lenne.
 
A jelenlegi állapot tarthatatlan, a Zsigmond tér nem váltotta ki a Kolozsvári Tamás utcai játszóteret, más játszótér pedig nincs a közelben és elkeserítő látni, hogy a gyerekek kedvelt játékparadicsomát hogyan amortizáljak illetéktelenek, hogyan dobálják össze cigarettával és használják önkényesen parkolónak.
 
Nagyon szépen köszönjük előre is az időt és energiát, amit ebben a látszólag kis horderejű ám a környék kisgyerekes lakóinak életminőségét jelentősen befolyásoló kérdésben tenni tudnak!
 
Köszönettel:
Andrea

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Őri Andrea

Köszönet - Kolozsvári Tamás utcai játszótér

2017-11-14 18:48:23

Kedves Támogatók!  

Nagyon köszönöm, hogy ilyen gyorsan reagáltatok a kialakult helyzetre és ilyen sokan aláírtátok, megosztottátok a petíciót! Sokan kerestetek engem is ötleteitekkel, javaslataitokkal, illetve a kerületi képviselőknek is többen írtatok. Kicsit megmozdult a környék és ezt az Önkormányzatnál is érzékelték!

A mai napon az alábbi levelet kaptam Dankó Virág alpolgármester asszonytól, amiben ígéretet tesz arra, hogy a játszóteret nem szüntetik meg véglegesen!  

Szeretném még egyszer megmutatni, milyen fontos nekünk ez a játszótér, ezért arra kérlek Titeket, hogy amennyiben van a gyerekekről a játszótéren készült fotótok, akkor azt küldjétek el nekem! (az lenne a cél, hogy a Kolozsvári Tamás utcai játszótér kivehető legyen, nem csak a cuki gyerekek :)) Szeretnék egy kollázst készíteni a képekből - ezeket nem teszem ki semmilyen internetes felületre és e-mailben is csak az Alpolgármesternek küldeném el a válaszlevelemben.

Nagyszerű lenne, ha a játszótér későbbi fejlesztésére saját magunk is tennénk javaslatokat, felajánlásokat, mint például egy közösségi málnás ültetése.  

Ha az Önkormányzat ajánlatával nem értetek egyet, vagyis az átmeneti időszakra – amiről nem tudjuk, hogy mennyi idő -  is keresnétek valami alternatívát a Zsigmond tér helyett, akkor azt is írjátok meg nekem és a javaslatotokat a válaszlevelemben összefoglalom. (Egyébként ez a ház fog az utca végében lévő üres telekre épülni: www.daruhaz.hu)  

Várom a képeket, ötleteket! (az ötleteket itt a közlemény alatt is meg lehet osztani)

Üdvözlettel:

Kolozsvári_Tamás_utcai_játszótér1.pngAndrea


Őri Andrea



Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.