"Mentési Lánc" az egészségügyi,- szociális,- és mentési ágazatért

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Nyújtsd a kezed!

2011-12-29 07:38:30

„Nyújtsd a kezed!
Nincs érdektelen egészségügyi dolgozó!
Van fáradt és fásult,
van munkáját és megszokott életét féltő,
van csendesen elégedetlen, aki tudja, hogy nem mennek jól a dolgok, de soha nem fog kiabálni,
van sértődött és lesz sértődött,
van fiatal aki még keresi a megnyilvánulás formáit és van idős, aki megfontoltan dönt, mert már többször behúzták a csőbe!
Társak, kollégák vagyunk,
sokfélék, akár nemre, fajra, vallásra és meggyőződésre bonthatnánk,
de akkor is valami összeköt bennünket-
Az EGÉSZSÉGÜGY!
A gyógyítás, ápolás, gondozás, amire feltettük az életünket!
Amitől az ami: HIVATÁS!
Ezt akarjuk mi együtt megvédeni, megtartani és az emberi méltóságunkat!
Teljes értékűen akarjuk a munkánkat végezni, adva mindazt, amit vállaltunk!
Nem extra követeléseink vannak.
Létbiztonságot, elfogadható munka körülményeket, jogbiztonságot kérünk,
s ebben minden benne foglaltatik!
Nem hiszem, hogy van ma itthon olyan egészségügyi dolgozó, aki mást szeretne,
aki nyugodt lenne attól, hogy 2-3 helyen kell dolgoznia, hogy megéljen és fenntartsa a családját,
aki nyugodt lenne attól, hogy eszközök, védőeszközök nélkül, lerobbant épületekben végzi azt a tevékenységet,
amely akár az Ő egészségromlásával járva mások egészségétvédi, őrzi, állítja vissza,
aki nyugodt lenne attól, hogy bármikor a feje felől elvehetik maradék jogait, arra kárhoztatva, hogy jogtalan, kisemmizett
rabszolga legyen.
Nem tehetünk mást, nyújtsuk egymásnak a kezünket!”
(Kiss László FESZ Elnökségi tag)

http://www.fesz.fw.hu/index.html


Független Egészségügyi Szakszervezet és Magyar Ápolónő és Ápoló

Köszönjük a segítséget ! Átadtuk a Petíciót és tárgyaltunk Szócska Miklóssal

2011-12-14 22:52:16

Beszéd a NEMFI -nél 2011.12.14.14h

Ápolónő És Ápoló Magyar, 2011. december 14., 19:17

Figyelem RIASZTÁS! Figyelem RIASZTÁS ! "MENTÉSI LÁNC" INDUL ... !

 

 

AZONNALI ÚJRAÉLESZTÉST , ALAPILLETMÉNYEMELÉST KÖVETEL A KORMÁNYTÓL

AZ EGÉSZSÉGÜGYI -, MENTÉSI - ÉS SZOCIÁLIS ÁGAZATBAN DOLGOZÓ MUNKAVÁLLALÓ !!!

MI … A FÜGGETLEN EGÉSZSÉGÜGYI SZAKSZERVEZET …, MI … A MÉG MINDIG HŰSÉGES …

MAGYAR ÁPOLÓNŐK,ÁPOLÓK ÉS ÉLETMENTŐK ... Kérjük a Magyar Köztársaság Elnökét, a Magyar Kormányt, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyi Államtitkárát, hogy haladéktalanul tegyen lépéseket az egészségügyi-,mentési - és szociális ágazat munkavállalóinak anyagi - ,erkölcsi megbecsülése érdekében ,az egészségügy s benne a betegeink s hozzátartozóik katasztrofális helyzetének megoldására, az egészségügyi ellátás minősége és biztonsága érdekében !

EGÉSZSÉGÜGYI KORMÁNYBIZTOST HELYEZZENEK AZ ÁGAZAT ÉLÉRE ....! MÁR NEM ELÉG A TÜNETI KEZELÉS … REANIMÁLNI KELL !

Nagyfokú fizikai és lelki leterheltségnek kitéve, méltánytalanul, a magyar átlagbérhez viszonyítva is megalázóan alacsony munkabérért végezzük nap mint nap munkánkat. Az ágazat munkavállalója elöregedett, az utánpótlás hiányzik, a frissen végzettek száma nem fedezi a nyugdíjazás, a pályaelhagyás és a külföldi munkavállalás miatt kieső munkaerőt.

A Független Egészségügyi Szakszervezet szerint ezek a hatások mára súlyosan és hátrányosan befolyásolhatják az ellátás minőségét, a szolgáltatásokhoz való hozzáférést, az egészségpolitikai célok elérését, a betegjogok maradéktalan teljesülését, a szakszemélyzet egészségét, összességében: az ellátás minőségét , biztonságát .

Köszönjék meg a dolgozóknak ,hogy eddig kitartottak, emberek maradtak az embertelen körülményekben ... csak nekik köszönhető,hogy még működik az egészségügy !

Az elmúlt évek szakképzési politikája nyomán az utánpótlásképzés kiüresedett, a képzőrendszer leépült, a gyakorlati oktatás a mélypontjára került.

Az ellátás biztonsága érdekében arra kérjük az illetékeseket , a kormányt és a szaktárcát, hogy a folyamatban lévő strukturális és szakképzési reformok mellett már azonnal kezdjék meg az ágazat alapilletményének emelését.

96 ezer egészségügyi dolgozóból 55-56 ezerre tehető az ápolók száma, ez azt is jelenti, hogy jelenleg 7-8 ezer ápoló hiányzik a magyar egészségügyi rendszerből, de számuk napról napra nő …

Mindenki menekül ,mindenkit kiüldöznek szeretett hazánkból a Független Egészségügyi Szakszervezet egy teljesen új szakmai-érdekképviseleti szervezet , amely öntudatra ébredt ,de mélységesen elkeseredett ,betegágy mellett dolgozó munkavállalókból jött létre ,mert az elmúlt 20 év alatt szinte senki nem képviselte hatékonyan az érdekeinket s felismertük a tragikus helyzetet, felálltunk munka mellett , munka után és útnak indultunk és már nincs ami megállítson minket ,mindenünket elvették családjaink széthullottak ,egészségünk oda lett ,már csak az életünket vehetik el de akkor abba önök is bele hallnak ...azonnali intézkedéseket sürgetünk ,követeljük ,hogy az elmúlt 20 év alatt megnyomorított egészségügyet élesszék újjá s ne feledkezzenek meg közben arról ,hogy MI valóban hivatás szerető eskünkhöz mindig hű emberek vagyunk , akik minden támadás és gáncs ellenére kitartanak a betegeik mellett éjjel ,nappal,hétvégén ,ünnep nap mert MI még mindig " EMBEREK VAGYUNK AZ EMBERTELENSÉGBEN …!DE NE VELÜNK FIZETTESSÉK MEG AZ ELMÚLT ÉVEK HIBÁS DÖNTÉSEIT … !!! MERT mi évtizedek óta csendben , alázattal hivatásunkhoz méltóan végezzük a munkánkat … mialatt Önök tétlenül asszisztálnak az egészségügy és benne a humán erőforrás és infrastruktúra leépüléséhez …!

Mi már számlálhatatlan EMBERÉLETET MEGMENTETTÜNK … REANIMÁCIÓT ELVÉGEZTÜNK … ! MIALATT ÖNÖK VISSZAÉLTEK A HIVATÁSTUDATUNKKAL ,BIZALMUNKKAL ! Mi megmentünk mindenkit … velünk senki nem törődik ….!

MOST MÁR ÖNÖKÖN A SOR ,MERT A MI IDŐNK ÉS TÜRELMÜNK ELFOGYOTT … ! VÁLTSÁK BE VÁLASZTÁSI ÍGÉRETEIKET mely szerint …

‎"Az áprilisi országgyűlési választás valójában az egészségügyről szóló népszavazás is lesz. Szeretném lezárni azt a korszakot, amely megnyomorította a magyar egészségügyet, amely miatt az orvosok és az ápolónők tömegesen hagyják el Magyarországot, és nem a tapasztalatszerzés szándékával mennek el, hanem a kényszer űzi el őket, hogy jobban fizetett állásokat keressenek külföldön" - fejtette ki az egészségügy témakörében mindmáig legkonkrétabbnak számító nézeteit Orbán Viktor tavaly márciusban, midőn megtekintett egy valódi rendelőintézetet. "A helyzet megoldásához pénzügyi eszközöket kell mozgósítani" - oszlatott el egyúttal minden kételyt...."

MENTSÉK MEG TEHÁT UGYANAZON ALÁZATTAL ,MINT AHOGYAN MI TESSZÜK NAP MINT NAP, A MAGYAR EGÉSZSÉGÜGYET ,A MAGYAR EGÉSZSÉGÜGYBEN -, MENTÉSBEN - ÉS SZOCIÁLIS ÁGAZATBAN DOLGOZÓ MUNKAVÁLLALÓK ÉLETÉT ÉS EZZEL EGYÜTT A MAGYAR BETEGEK ÉLETÉT !


Független Egészségügyi Szakszervezet és Magyar Ápolónő és Ápoló

Figyelem!Riasztás!Mentési Lánc indul!

2011-12-07 21:28:42

Figyelem!Riasztás!Mentési Lánc indul!
Kedves Munkatársaink ,Szimpatizánsaink! Örömmel jelentem be ,hogy a tegnapi napon bejegyezték érdekvédelmi szervezetünket a Független Egészségügyi Szakszervezetet/ FESZ !Május 12-e óta vártuk ezt a napot !

Tarts velünk ,csatlakozz hozzánk ha Te is úgy érzed elfogyott az idő az egészségügy megmentésre vár munkavállalóival ,betegeivel együtt!

Ápolói Eskü :
"Ünnepélyesen fogadom Isten és a jelenlévők előtt, hogy hivatásomat becsülettel fogom gyakorolni. Tartózkodom mindentől ami káros és gonosz, nem tartok és tudatosan nem adok ártalmas gyógyszert. Minden erőmmel megtartom és emelem a szakma tekintélyét, valamint bizalmasan kezelek minden rám bízott személyes problémát és nem hozom nyilvánosságra a tudomásomra jutott magánügyeket.
Hűséggel törekszem segíteni az orvos munkáját, és igyekszem biztosítani a gondjaimra bízottak jólétét. Isten engem úgy segéljen."

Független Egészségügyi Szakszervezet / FESZ
email: fesz2011@gmail.com
Magyar Ápolónő és Ápoló


Magyar Ápolónő és Ápoló

FIGYELEM!

2011-12-07 21:21:42

FIGYELEM! MÁR CSAK EGY PÁR ÓRA VAN HÁTRA AZ ALÁÍRÁSRA,2011.12.07.24.00.-KOR AZ ALÁÍRÁS LEZÁRUL.KÉREK MINDEN ISMERŐST ADDIG IS OSSZA MEG, MINÉL TÖBBEN TUDJÁK ALÁÍRNI.

 

FELHÍVÁS

2011. 12.14. 13:00

„EGÉSZSÉGÜGYI SÉTA”
...
A HŰSÉG napján a „MENTÉSI LÁNC”-cal
ÉrTeD! ÉrTeM! EgYüTt!

A SZÉCHENYI TÉRRŐL (VOLT ROOSEVELT TÉR)
A NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUMHOZ,
MAJD A LÁNCHÍDON ÉS A CLARK ÁDÁM TÉREN
ÁT A KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKI HIVATAL ELÉ.

ÁPOLÓ=SZAKEMBER, NEM SZOLGA – tiltakozzunk együtt!

PETÍCIÓ ÁTADÁSA – legyen ez a lánc végtelen…
FÁKLYAGYÚJTÁS – az utunk kezdete!

Magyar Ápolónő és Ápoló

Hamarosan Petíció átadás !

2011-12-01 02:55:38

Kedves Munkatársaink ,Szimpatizánsaink !

Hamarosan átadásra kerül a petíció!Ha  mind ott lennétek (lehetnétek) velünk  s megmutatnánk ,hogy mekkora erő és kincs az egészségügyi-,mentési-,szociális ágazatban dolgozó talán tényleg felfigyelnének ránk !!! Ébredjetek hisz nincs már mit féltenünk ,nincs már mit vesztenünk ... legfeljebb a láncainkat!


Köszönettel : Magyar Ápolónő és Ápoló érdekvédő csapata

Ha velünk tartanál a PETICIO átadásra 2011.12....közepén (még egyeztetés alatt) kérlek jelezd  pársoros levélben  a magyarapolono@gmail.com címen !

 


Magyar Ápolónő és Ápoló

Köszönöm a sorsnak, hogy ember voltam ...

2011-10-31 09:44:56

‎"Utolsó leheletemmel is köszönöm a sorsnak, hogy ember voltam, és az értelem szikrája világított az én homályos lelkemben is. Láttam a földet, az eget, az évszakokat. Megismertem a szerelmet, a valóság töredékeit, a vágyakat és a csalódásokat. A földön éltem és lassan felderültem. Egy napon meghalok: s ez is milyen csodálatosan rendjén való és egyszerű! Történhetett velem más, jobb, nagyszerűbb? Nem történhetett. Megéltem a legtöbbet és a legnagyszerűbbet, az emberi sorsot. Más és jobb nem is történhetett velem." (Márai Sándor)

Segíts,hogy segíthessünk !!! Mentsük ami menthető !!!


Magyar Ápolónő és Ápoló

Felhívás ápolók, gyógytornászok, szülésznők, védőnők, asszisztensek, mentősök, szociális gondozók, az egészségügyben, mentésben és szociális területen dolgozók számára!

2011-10-24 15:32:06

Kedves kollégánk, munkatársunk és bajtársunk!

Az  „Ápolót a Hazának, Hazát az Ápolónak” civil csoport a Te, az Én, a Mi mozgalmunk!

Azoké, akik már nem akarnak másra várni!

Azoké, akiknek elegük van az ígérgetésekből, a fejük felett, nélkülük meghozott döntésekből, a megalázó bérekből, a kilátástalan életből!

A betegágy mellett, a kivonuló kocsin, a rendelőkben, a gondozó otthonokban és kint a területen, terepen végezzük a munkánkat, eddig csendben csak a feladatra összpontosítva!

Vártuk, hogy azok képviseljék érdekeinket, akiket megbíztunk, akikben megbíztunk!

Türelmesek voltunk.

Hosszú ideje várjuk azokat a híradásokat, azokat az embereket, akik minket támogatva reális problémafelmérést követően próbálhatnának tenni értünk.

Nincs ilyen.

Ma sincs.

Mozgalmunk Petíciót fogalmazott meg, amelyben régi jogos követeléseink szerepelnek! Azok a régi jogos követelések, amelyeket a szakmai és szakszervezeti érdekképviselőinknek kellett volna képviselni!

Ezt a Petíciót már sokan támogatják, köszönjük, hogy te is közéjük tartozol!

Köszönjük a támogatásodat, és kérünk arra, hogy továbbra is segíts nekünk.

A cél 5000 aláírás.

Ma, október vége van. A kormányod siet. A szakmai szervezeteink feladták a tárgyalásokat, és levelet írnak. A szakszervezetek demonstrációkra, és forgalomlassításokra készülnek

Nem várhatunk tovább....a tempó gyilkos, mi pedig egyelőre a küszöbön várjuk hogy dörömbölhessünk. Nem mindegy hogyan lépünk fel először. Nem mindegy, hogy az első perctől széles társadalmi és szakmai támogatást tudunk-e letenni az asztalra, vagy vérszegény kívánságkupacot.

Kérem a külföldre készülő kollégák együttműködését is....rájuk is szükség van, sőt, azokra is akik már kint vannak.

1) Itthon dolgozol: vidd a petició hírét, szólj, ha bármiben segítség kell! Figyelt az ÁPOLÓT A HAZÁNAK HAZÁT AZ ÁPOLÓNAK oldalt.

2) Külföldre készülsz: segíts a felmondásoddal nekünk, vedd fel velünk  a kapcsolatot, ha úgy érzed segíteni akarsz.

3) Már külföldön vagy: írj nekünk. MIlyen odakinn? Bevált? Jól vagy? Hiányzunk? Vidd a hírünket, hogy erősödhessünk.

4) Civilként vagy köztünk: Szoríts értünk, és támogass minket, hogy segíthessünk amikor kell.

ÉRTED. ÉRTEM. EGYÜTT.

Legyünk láthatóak!

Legyünk hallhatóak!

Ne legyünk többet a láthatatlan kiszolgáló személyzet az egészségügy hidropszában!

Mi vagyunk akiktől működik, hát legyünk ott, ahol működtetni akarják!

 

 

"ÁPOLÓT A HAZÁNAK HAZÁT AZ ÁPOLÓNAK" civil csoport


Ápolónő és Ápoló Magyar

Csak rajtad áll!

2011-09-23 02:21:20

Ki nyerésre játszik: az győz,
Hiszen bátraké a siker.
A szívedben bízva, figyelj hát a célra,
S felebarátodra is, ha kell!

Hű gondolat kísérjen kétely helyett,
Beszélj bátran, és sikert aratsz.
Ha elbuksz, csak talpra! Fel még magasabbra!
Döntsd el te, melyik úton haladsz.
...
Erő is adott, hogy értsd,
Mit kíván, hogy emberré légy.
Ha agyad nem piszkos, már egészen biztos,
Hogy odajutsz, ahová mégy.


Magyar Ápolónő

Kossuth Zsuzsa" azt üzente ...

2011-09-22 08:41:13

Kossuth Zsuzsa" azt üzente, Elfogyott a regimentje!! Ha még egyszer, azt üzeni, Mindnyájunknak el kell menni, Éljen a magyar szabadság, Éljen a haza!!! Nyolcszáznegyven-kilenc óta, Hangzik még a Kossuth-nóta! Addig fújjuk, addig hangzik, míg a Nemzet ki nem alszik, Éljen a magyar szabadság, Éljen a Haza!!! Kossuth Zsuzsa" azt üzente, Elfogyott a regimentje!! Ha elfogyott kettő-három, lesz helyette tizenhárom, Éljen a magyar szabadság, Éljen a haza!! Kossuth Zsuzsa" azt üzente, Elfogyott a regimentje!! Kossuth Zsuzsa" nem lett volna ,ápoló sem lettem volna Éljen a magyar szabadság, Éljen a haza!! Esik eső karikára, Kossuth Zsuzsa fátyolára!! Valahány csepp esik rája, Annyi áldás szálljon rája!! Éljen a magyar szabadság, Éljen a haza!!! Kossuth Zsuzsa példaképünk Mindörökké égő gyertyaláng Megírta ő a levelet, egy ragyogó csillag mellett Éljen a magyar szabadság, Éljen a haza!! Nyolcszáznegyven-kilenc óta, Hangzik még a Kossuth-nóta! Addig fújjuk, addig hangzik, míg a Nemzet ki nem alszik, Éljen a magyar szabadság, Éljen a Haza!!!


Magyar Ápolónő

Építsünk hidat ...

2011-09-14 11:43:53

Magyar Ápolónő



Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.