Végveszélyben a Földrajz a (köz)oktatásban!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Végveszélyben a Földrajz a (köz)oktatásban! petíció eddigi eredményei

2016-05-11 16:14:16

Kedves Támogató!

Köszönjük, hogy aláírásával támogatta ügyünket!

Petíciónkat, melynek célja a a Közoktatási Kerekasztal földrajzoktatásra vonatkozó terveinek megváltoztattatása, kiemelkedő figyelem kísérte, erről szeretnénk beszámolni Önnek.

A petíciót elektronikusan eddig 10 650-en írták alá, a nyomtatható aláírásgyűjtő ívet 1263-an töltötték le, melyből eddig aláírásukkal 293-an csatlakoztak.

A média is kiemelten foglalkozott ügyünkkel, számos sajtómegjelenés született a témával kapcsolatban: TV2, RTL Klub, Népszabadság, Népszavaindex.hu, HVG, Nők Lapja Café, 444.hu, Infórádió, Propeller, Eduline, ATV, Hír24, MNO.hu, Magyar Narancs, Magyar Nemzet, csak hogy a fontosabbakat említsük.

Az MFT elnöksége és szakértői a nyilvánosság figyelmének felhívásán túl megtette a lehetséges hivatalos lépéseket is. Felhívásban fordult a tervezet véleményezésére jogosult szervezetekhez, hogy ne támogassák azt a jelenlegi formájában. Ehhez háttéranyagot készített konkrétumokkal, melyet szintén e szervezetek rendelkezésére bocsátott. Ezen kívül levélben fordul Csépe Valériához, az MTA Elnöki Közoktatási Bizottságának elnökének, aki egyben az MTA képviselője a Közoktatási Kerekasztalnál, valamint Cseresnyés Péter államtitkárhoz, melyben aggályait fejezte ki a tervezettel kapcsolatban. Felhívta a figyelmet arra az ellentmondásra is, hogy a kerettantervben leírt nevelési célok és kompetenciák több része nem található meg, vagy sérül az egyes tárgyakra lebontott tananyagban.

Az MFT ezen kívül felvette a kapcsolatot számos természettudományos szakmai civil szervezettel is - Eötvös Lorád Fizikai Társulat, Magyar Kémikusok Egyesülete, FÖCIK tagszervezeti: Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság, Magyar Földrajzi Társaság, Magyar Geofizikusok Egyesülete, Magyar Meteorológiai Társaság, Magyar Természettudományi Társulat, Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület, Szilikátipari Tudományos Egyesület, Magyarhoni Földtani Társulat, Magyar Hidrológiai Társaság, Magyar Karszt és Barlangkutató Társulat, melyek együttesen 10 ezer fő feletti tagságot képviselnek - akik szintén csatlakoztak ügyünkhöz.

A hivatalos megkeresésekre eddig még nem érkezett válasz, de bízunk abban, hogy a szakmai érveken túl, ekkora támogatottság mellett, sikerre vihető ügyünk!

E példátlan összefogás megerősít minket abban, hogy folytassuk erőfeszítéseinket, melyeket reményeink szerint majd siker koronáz!

Ha úgy gondolja, hogy a jövőben is szeretné követni ügyünket, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Amennyiben részt kíván venni további munkánkban vagy támogatni kívánja Társaságunkat lépjen tagjaink sorába!

Üdvözlettel:

Magyar Földrajzi Társaság

 


Magyar Földrajzi TársaságPetíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.