A xilit megöli a kutyákat!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Vége

2016-03-23 13:23:26

Megígértem, hogy tájékoztatom az oldal tagjait, a xilit ügyben folytatott harcomról. Az aláírásgyűjtést, miszerint a dobozokon legyen feltüntetve, hogy veszélyes az állatok számára befejeztem. Kaptam hideget-meleget, de ezt nem részletezném. A legutolsó lépésként levelet fogalmaztam a Földművelésügyi Minisztérium Élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkárnak, Zsigó Róbert úrnak. A választ a tegnapi napon kaptam kézhez. Idézem: „ A levelében ismertetett sajnálatos est kapcsán megvizsgáltuk, hogy milyen eszközökkel tehetünk azért, hogy a jövőben hasonló esetek be történhessenek meg. Számos olyan anyag létezik, amelyek humán fogyasztása biztonságos, azonban egyes állatfajok számára veszélyes lehet. Az erre vonatkozó információk elterjedtsége ugyanakkor nem minden esetben kielégítő. Áttekintve egyebek mellett az interneten témában fellelhető, a közelmúltban megjelentetett számos cikket, állatorvosi  figyelmeztetést, megállapítható, hogy a xilit kutyákra való veszélyessége még szakmai körökben is újszerű információnak számít, amely még nem került be a köztudatba. A xilit veszélyessége ugyanakkor elsősorban az emberi táplálkozási szokások megváltozása, a xilit népszerűségének gyors növekedése miatt lett rövid idő alatt kulcsfontosságú információ az állattartók számára. Tekintve, hogy a problémára sem a takarmányjog, sem az élelmiszerjog nem nyújt megfelelő megoldást, a megelőzés legfontosabb eszközének a hatékony ismeretterjesztést tartjuk. A rendelkezésünkre álló eszközökkel, célzott kommunikációval, az állattartók számára releváns ismeretek széleskörű terjesztésével tudjuk megelőzni a hasonló eseteket. Engedje meg, hogy ezúton is a figyelmébe ajánljam a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ( NÉBIH) által működtetett szabadgazdi.hu oldalt, amely jelenleg is sok hasznos és aktuális információval szolgál az állattartók számára, beleértve az élelmiszerek, növények veszélyességére vonatkozó információkat is. Sajnos a xilit veszélyességére vonatkozó információk még nem találhatók meg a honlapon, ezért a szakmai tartalom összeállítására, és a konkrét kommunikáció megvalósítására – a szabadgazdi.hu oldalon, és egyéb csatornákon keresztül is – felkértem a NÉBIH-et. Bízom benne, hogy hamarosan minél több állattartóhoz jut el ez a fontos információ, és a jövőben elkerülhetőek lesznek a hasonló esetek.   Tisztelettel: Zsigó Róbert ”   Mindenkinek köszönöm, aki támogatott ebben a küzdelemben. Egy évig tartott. Lehet, hogy naiv vagyok, de valóban remélem, hogy lesz elmozdulás erről a holtpontról. Drága Reggi és Scotty! Nincs nap, hogy ne gondolnék rátok, és arra, hogy a kezemből ettétek meg a halálos mérget. A hétvégén lesz egy éve, hogy itt hagytatok ezzel a teherrel. Most talán kevesebb már, hogy tettem valamit.

Kneifel Zsuzsanna

Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

• Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.