A környezettudatos szúnyoggyérítésért

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Az MTA felhívása a környzettudatos szúnyoggyérítésre való áttérésre

2019-01-29 10:32:14

Tisztelt Aláíró(k)!

Hálásan köszönjük A környezettudatos szúnyoggyérítésért eddig összegyűlt csaknem 5000 aláírást, mely megerősít bennünket abban, hogy jó cél irányába próbálunk megmozdulni!

2018. novemberében a környezettudatos szúnyoggyérítés fontossága újra megerősítést nyert: az MTA megoldási javaslatokkal kísért felhívást intézett a döntéshozók felé. A felhívás amellett, hogy a célzott gyérítés járványügyi fontosságát is hangsúlyozza, ismét megerősíti, hogy a jelenlegi, túlnyomórészt deltamethrin-alapú gyérítés időzítése, mértéke és kivitelezési módja is alkalmatlan a szúnyogállomány hatékony és tartós kezelésére.

A felhívás teljes szövege az alábbi linken olvasható:

A felhívás eljutott ugyan a legfőbb döntéshozó szervekhez (Belügyminisztérium, Katasztrófavédelem), de ne felejtsük el, hogy A KÖZVETLEN DÖNTÉSHOZÓK MI MAGUNK VAGYUNK, és a településvezetőinken keresztül bármikor szorgalmazhatjuk a jelenlegi vegyszeres gyérítés megszüntetését, valamint a biológiai szúnyoggyérítésre való áttérést!

Ha Ön is szeretne koncepcióváltást, kérjük, személyesen juttassa el e tudományos hátterű felhívást saját települése vezetőihez! Hiszünk benne, hogy ha ezt mind többen megtesszük, valóban érhetünk el eredményt.

Kérjük továbbá, hogy mind a petíció, mind a fenti felhívás terjesztésével (megosztásokkal) népszerűsítse Ön is ügyünk fontosságát, már most, a szúnyoggyérítés tavaszi megszervezése előtt!

Tisztelettel,

A petíció szerzői

Környezettudatos Szúnyoggyérítést

Összefogás a környezettudatos szúnyoggyérítésért

2018-08-11 06:58:06

Kedves Aláíró!

Nagyon köszönjük, hogy A környezettudatos szúnyoggyérítésért petíció aláírójaként Ön is támogatta az ügyet, és hozzájárult az eddigi mintegy 4000 aláírás összegyűjtéséhez!

Sajnos az idegméreggel permetezés, a méhek és más rovarok pusztítása, önmagunk, gyermekeink és kertjeink mérgezése még mindig rendkívül aktuális. A petíció célja, hogy minél több emberhez eljuttasson egy másfajta szemléletet, a nagyszámú aláírással pedig az újságírók és a döntéshozók figyelmét is felhívja a változtatás lehetőségére. (Hiszen a vegyszeres szúnyogpermetezés a település vezetője által bármikor lemondható, a környezettudatos gyérítés pedig megvalósítható.)

Most azt kérjük Öntől, hogy fent említett céljaink érdekében a petíció további népszerűsítésével, megosztásokkal segítse a vegyszeres mérgezés megfékezését.

Mert létezik egyszerre idegméreg- és szúnyogmentes megoldás!

Hálásan köszönjük közreműködését!

Tisztelettel,

A petíció szerzői

Petíció a környezettudatos szúnyoggyérítésért

Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.