A környezettudatos szúnyoggyérítésért

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Szúnyoggyérítésben várható változások 2020-tól

2019-07-27 08:27:18

Tisztelt Aláíró!

A Környezettudatos szúnyoggyérítésért indított petíció 11 ezer feletti aláírójával az elmúlt néhány hónapban megtöbbszörözte az eddigi aláírások számát, ami magánkezdeményezés lévén mindenképpen kiemelkedőnek számít. Nagyon köszönjük, hogy Ön is hozzájárult ehhez!

Még kb. egy hónap van hátra az idei kémiai szúnyoggyérítésből, a Katasztrófavédelem azonban már több fórumon jelezte, hogy az EU tilalma miatt jövő évtől várhatóan megszűnik a légi úton történő kémiai szúnyoggyérítés.

Ennek csak részben örülhetünk, ugyanis a Katasztrófavédelem elsősorban a földi kémiai gyérítés többszörözésével szeretné kiváltani a légi permetezést a biológiai védekezés helyett! Különösen fontos tehát, hogy igyekezzünk nyomást gyakorolni a döntéshozóinkra, hiszen az elkövetkező néhány hónap döntésein múlik, hogy milyen arányban változtatják meg 2020-ra a biológiai és a kémiai szúnyoggyérítések arányát!

Jogosan kérdezhetjük, hogy a 2020-ra ártalmasnak nyilvánított légi permetezés 2019-ben még hogyan lehet elfogadható… A válasz egyértelmű: sehogy. A Katasztrófavédelem már nem is titkolja, hogy napjainkban betiltás előtt álló tevékenységet végez, és a média mind több felületén esik nyíltan szó az idegmérget tartalmazó vegyszer kijuttatásának kizárólagos üzleti érdekeiről. Mindezekre hivatkozva (is) kérhetjük polgármesterünktől vagy jegyzőnktől az idén nyárra még hátralévő szúnyoggyérítések lemondását, amire szinte az utolsó pillanatig lehetőség van. (Mind több település él ezzel a lehetőséggel: a lakosság véleménye alapján több polgármester is visszamondta a meghirdetett permetezést.)

Ha Ön is azt szeretné, hogy 2020-tól tisztább nyári levegőt szívhassunk, kérjük, hogy a fent említett és a petíció leírásában olvasható ismeretek terjesztésével segítse tovább ügyünk népszerűsítését!

https://www.peticiok.com/a_kornyezettudatos_szunyoggyeritesert

(A fenti link egy-egy gondolattal kiegészítve könnyen megosztható, terjeszthető.)

Köszönjük szépen!  

A petíció szerzői  

 

Forrásként egy összefoglaló cikk a témában:

https://24.hu/belfold/2019/07/18/szunyogirtas-2020/?fbclid=IwAR3Y5c79VO4YbDLfVc9ZUpuee3qCMKAJJM1t-_P77_m66n3ffOUAPPZN_ho

 


Környezettudatos Szúnyoggyérítést

Az MTA felhívása a környzettudatos szúnyoggyérítésre való áttérésre

2019-01-29 10:32:14

Tisztelt Aláíró(k)!  

Hálásan köszönjük A környezettudatos szúnyoggyérítésért eddig összegyűlt csaknem 5000 aláírást, mely megerősít bennünket abban, hogy jó cél irányába próbálunk megmozdulni!

2018. novemberében a környezettudatos szúnyoggyérítés fontossága újra megerősítést nyert: az MTA megoldási javaslatokkal kísért felhívást intézett a döntéshozók felé. A felhívás amellett, hogy a célzott gyérítés járványügyi fontosságát is hangsúlyozza, ismét megerősíti, hogy a jelenlegi, túlnyomórészt deltamethrin-alapú gyérítés időzítése, mértéke és kivitelezési módja is alkalmatlan a szúnyogállomány hatékony és tartós kezelésére.

A felhívás teljes szövege az alábbi linken olvasható:

https://mta.hu/tudomany_hirei/a-szunyogallomany-monitorozasanak-es-celzott-gyeritesenek-jarvanyugyi-fontossaga-a-magyar-tudomanyos-akademia-felhivasa-es-megoldasi-javaslata-a-donteshozok-szamara-2018-109136

A felhívás eljutott ugyan a legfőbb döntéshozó szervekhez (Belügyminisztérium, Katasztrófavédelem), de ne felejtsük el, hogy A KÖZVETLEN DÖNTÉSHOZÓK MI MAGUNK VAGYUNK, és a településvezetőinken keresztül bármikor szorgalmazhatjuk a jelenlegi vegyszeres gyérítés megszüntetését, valamint a biológiai szúnyoggyérítésre való áttérést!

Ha Ön is szeretne koncepcióváltást, kérjük, személyesen juttassa el e tudományos hátterű felhívást saját települése vezetőihez! Hiszünk benne, hogy ha ezt mind többen megtesszük, valóban érhetünk el eredményt.

Kérjük továbbá, hogy mind a petíció, mind a fenti felhívás terjesztésével (megosztásokkal) népszerűsítse Ön is ügyünk fontosságát, már most, a szúnyoggyérítés tavaszi megszervezése előtt!

https://www.peticiok.com/a_kornyezettudatos_szunyoggyeritesert

 

Tisztelettel,  

A petíció szerzői


Környezettudatos Szúnyoggyérítést

Összefogás a környezettudatos szúnyoggyérítésért

2018-08-11 06:58:06

Kedves Aláíró!

Nagyon köszönjük, hogy A környezettudatos szúnyoggyérítésért petíció aláírójaként Ön is támogatta az ügyet, és hozzájárult az eddigi mintegy 4000 aláírás összegyűjtéséhez!

Sajnos az idegméreggel permetezés, a méhek és más rovarok pusztítása, önmagunk, gyermekeink és kertjeink mérgezése még mindig rendkívül aktuális. A petíció célja, hogy minél több emberhez eljuttasson egy másfajta szemléletet, a nagyszámú aláírással pedig az újságírók és a döntéshozók figyelmét is felhívja a változtatás lehetőségére. (Hiszen a vegyszeres szúnyogpermetezés a település vezetője által bármikor lemondható, a környezettudatos gyérítés pedig megvalósítható.)

Most azt kérjük Öntől, hogy fent említett céljaink érdekében a petíció további népszerűsítésével, megosztásokkal segítse a vegyszeres mérgezés megfékezését.

https://www.peticiok.com/a_kornyezettudatos_szunyoggyeritesert

 

Mert létezik egyszerre idegméreg- és szúnyogmentes megoldás!  

 

Hálásan köszönjük közreműködését!  

 

Tisztelettel,  

A petíció szerzői


Petíció a környezettudatos szúnyoggyérítésértPetíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...