5G mentes Szolnok

5G MENTES Szolnokért biztonságos technológiáért!  Alulírottak csatlakozva a nemzetközi és magyarországi mozgalmakhoz, követve Pécs, Gyöngyös, Eger és Nyíregyháza, Debrecen városok példáját, tiltakozunk a közeljövőben tervezett legújabb generációs mobiltechnológia, az 5G rendszer városunkba történő telepítése ellen. Szigorúan ellenőrzött, célzott, független mérések és vizsgálatok, bárki számára elérhető, egyértelműen megnyugtató eredmények szükségesek ilyen súlyú változások kezdeményezéséhez. Ez a nagy horderejű, jelentős technológiai lépés (bárhogyan is próbálja a telekommunikációs ipar elbagatellizálni) számos veszélyt hoz magával, amit megfelelő biztonsági lépések nélkül nem szabad engedélyezni! A technológiai fejlődés szükségességének hangoztatása és anyagi érdekek miatt nem lehet veszélyeztetni a város és a megye lakosságát, természeti, környezeti értékeit! Kérjük Szolnok Megyei Jogú Város önkormányzatát és illetékes szerveit, hogy időben előzzék meg, illetve állítsák le az 5G rendszerének régiónkba történő ellenőrizetlen és előzetes vizsgálatok nélküli, gyors és minden tájékoztatást mellőző bevezetését! Azonnali hatállyal közgyűlésen tárgyalják meg a kérdést, és felelős, jól átgondolt, nyilvánosságra hozott határozatot hozzanak! Ehhez a határozathoz bárki számára hozzáférhető anyagokkal hozzájárulunk. Nem lehet eléggé kiemelten felhívni a figyelmüket a kérdés felelősségének súlyára! Mindannyiunk jövője, biztonságunk, személyes életterünk, mindennapi életünk múlik most a megfelelően átgondolt és felelősségteljes lépéseken, melyeknek jogi és egyéb következményeit is vállalniuk kell a döntéshozóknak – most és a későbbiekben is. Az országos felhívás teljes szövege az alábbi linken érhető el magyarul: https://static1.squarespace.com/static/5b8dbc1b7c9327d89d9428a4/t/5dbf71d90ba1c504eca16512/1572827613450/Nemzetk%C3%B6zi+k%C3%A9r%C3%A9s+-+%C3%81ll%C3%ADts%C3%A1k+le+az+5G-t+a+F%C3%B6ld%C3%B6n+%C3%A9s+az+%C5%B1rben.pdf?fbclid=IwAR1gZyUuL7C0Mb40xvbKkB4XX0QT4GJbks4MDMRsranP5mJuSQqCbscSD-E  Magyarország is csatlakozik a nemzetközi felhíváshoz. Írd alá a nemzetközi petíciót, amelyet az EU-hoz és az Európa Tanácshoz eljuttatnak! https://www.5gspaceappeal.org/the-appeal A városi petíciót Szalay Ferencletöltés6.jpg polgármester úrnak és Szolnok város közgyűlésének, képviselő testületének juttatjuk el.      Stop5G Szolnok

Az aláírással engedélyezem Béla Vincze, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.