Lehessen IC-n is kisállattal (pl.kutya, macska) utazni!

Azt szeretnénk, ha Magyarországon is lehetne helyjegyes vonaton (IC, sebesvonat) kisállatot szállítani - kulturáltan, senkit nem zavarva, ahogyan ezt sok más országban is meg lehet oldani.

Bizonyára sok kisállattartó került már olyan helyzetbe, hogy nyáron, vagy éppen télen gyorsabban szeretett volna eljutni A-ból B-be, minél kisebb megpróbáltatás árán. Autós vagy buszos megoldások helyett sokan a vonatot választják, illetve választanák, ekkor szembesülnek azonban ténnyel: helyjegyes vonatokra nem lehet élőállatot felvinni! A nyári forróságban, vagy a téli fagyok idején jelentős időt spórolna az állattal utazó, hiszen nem szeretné feleslegesen kínozni kedvencét. Ezért szeretnénk elérni, hogy helyjegyes vonatokra (IC és sebesvonat 2.osztály) is fel lehessen vinni állatokat, lerövidítve ezzel az utazás idejét.

Skandináviában, de Európa több más országában is a vonatszerelvényeken van egy külön kocsi, a gyerekkocsival, különösen nagy csomaggal, és a kutyákkal utazóknak. Magyarországon akár az IC-knél megszüntetett dohányzó kocsik mintájára lehetnének olyan külön kocsik, ahová a kutyával (állattal) utazók vehetnének jegyet, illetve mindazok, akiket nem zavar utazás közben, ha egy állat is van a közelükben (sőt...).

Természetesen 2.osztályú kocsikra gondolunk. Többekben felmerült, hogy akár a kerékpárszállító kocsikkal is lehetne összevonva. Komoly infrastrukturális beruházást nem igényelne a MÁV részéről, mégis sok utazót tenne elégedetté.

Nagyon köszönjük, ha aláírod a petíciót! Hiszen minél többen vagyunk, annál könnyebb lesz meggyőzni a MÁV-ot!

A kezdeményezés honlapját itt találjátok:http://kutyavalvonaton.hu

Facebook oldalunkhoz is csatlakozhatsz: https://www.facebook.com/Kuty%C3%A1val-vonaton-704130949732711/?ref=hl

Együttműködő partnerünk : http://kutyabarathelyek.hu/hu/

Minden hozzászólást, véleményt, tapasztalatot megköszönünk!

UPDATE!

Szállítóboxban immár szállítható kisállat IC-ken is!!!

2015 december óta a MÁV-START kísérleti jelleggel lehetővé tette kisállatok – kutyák, macskák és egyéb kistestűek – zárt hordozóeszközben való szállítását egyes dunántúli vasútvonalakon közlekedő InterCity, railjet, EuroCity, EuroNight vonatok másodosztályú kocsijain. Jó hír a kisállíttal utazóknak: A kísérleti rendszert a MÁV-START április elejétől az összes helyjegyköteles (expressz), valamint pót- és helyjegyköteles (IC stb.) vonatra kiterjesztette!

Egy részletes cikk erről partnerünktől: https://kutyabarathelyek.hu/hu/hirek/reszletek/kutyaval-a-vonaton-mar-a-helyjegyes-vonalakon-is/

Reméljük, hogy hamarosan még tovább léphetünk, és a nagyobb termetű kutyásoknak is megfelelő utazási körülményeket teremtünk közösen a MÁV-val, és Veletek! Kérjük, hogy osszátok továbbra is a petíciót! Köszönjük!

A Kutyával Vonaton Csapata

A Kutyával Vonaton Csapata    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével