IGAZSÁGOT GERÉB ÁGNESNEK!/JUSTICE FOR ÁGNES GERÉB!

Racionalitás

/ #20 Egy vélemény a racionális oldalról

2011-12-18 22:48

Őszintén szólva nem értem a problémát!

Gondolom most rossz helyen mondom el a rossz véleményem, de hiszem, hogy így kerek a világ. Előre bocsátom, hogy tisztelek mindenkit, aki mestere a szakmájának, és keresi az újszerű, alternatív, előremutató, megoldásokat. Amennyiben közéjük tartozik Dr. Geréb Ágnes, akkor őt is. Ezt mindenki döntse el saját maga.

Vidéki lévén én nem vagyok érintett a témakörben, de a híreket, véleményeket olvasva, és racionális gondolkodásomat nem figyelmen kívül hagyva a következő a véleményem: Minden társadalmi rendszerben alkalmazkodni kell a többség akaratához. Ezt hívják demokráciának! A "közösen" alkotott jogrendszer mindenkire érvényes, legyen az akár ellentéte a pillanatnyi gondolatainknak és érdekeinknek. Ha egyszer ma Magyarországon nem szabad valamit megtenni, akkor nem szabad. Még akkor sem, ha néhány százan, vagy ezren aláírást gyűjtenek, akkor sem. Az otthon szülésnek egyértelműen meg vannak az előnyei és a hátrányai is. Akik itt és most támogatásukról biztosítják Dr. Geréb Ágnest, azok biztosan kizárólag az előnyeit élvezték. Gondolom nem nagyon kampányol itt az az anyuka, akinek az egyetlen gyermeke nem élte túl élete második percét! Ha tévedek, szóljatok! Vagy az a család, akinek fogyatékkal született a gyermeke.

Talán egyetlen érv szól az otthonszülés ellen, hogy nem biztosított a komplikáció esetén történő szakszerű ellátás! És ez lássuk be, nem kevés! Ki az, aki elengedné a gyermekét mondjuk 18 éves korában egy olyan autókirándulásra, amelyen szikrányi az esély arra, hogy egy kanyart nem tud bevenni, és bele hal. Senki! Ki az a szülő, aki örömmel engedi el a gyermekét egy háborúba, ahol bármikor orvul tarkón lőhetik? Ugye senki! És ki az a szülő, aki akár 1 %-nyit is kockáztat az otthon szüléssel? Hát ti vagytok itt, akik előttem szóltatok és még 523-an, akik eddig alá írtátok a petíciót. Ti vagytok azok akiknek komplikáció mentesen lezajlott minden! Örülök neki, és gratulálok hozzá. De mi van azokkal, akiknek nem sikerült??? Ők is nyissanak egy fórumot?
Nem teszik! Nem teszik, mert a fájdalmuk akkora, hogy nem foglalkoznak ilyesmivel. Nem teszik, mert kevesen vannak, pedig a törvény mellettük áll! Talán éppen azt mondogatják, hogy bárcsak soha nem hallottak volna az otthon szülésről és Dr. Geréb Ágnesről, akkor talán most egy boldog családban élnének az éppen gagyogó gyermekükkel.

Az, hogy otthon nem biztosítható az összes körülmény, ami a baba teljes biztonságát szavatolja - az orvostudomány jelenlegi állása szerint -, az tény! Akkor miről beszélünk??? Hiszem, hogy ez az asszony (Dr. Geréb Ágnes), vagy nevezzük szakembernek, mindent meg tett és meg is fog tenni az anyákért és a gyermekeikért, de egy dolog felett nem hunyhatunk szemet: jelenleg törvénytelen! Gondolom egyik anyuka sem kezd el petíciókat aláírni azért, hogy a jelenleg börtönbüntetését töltő néhány száz pedofil - aki tizenéves kislányokat erőszakolt meg a játszótéren -, kerüljön szabadlábra, csak azért, mert az ő kislányát nem erőszakolta meg! Na ugye! Pedig vagyunk egy páran! Mindezzel nem azt szeretném mondani, hogy születendő gyermekeitekkel kapcsolatban ne döntsetek a legjobb belátásotok szerint, csak azt szeretném, ha megértenétek: egy társadalomnak be kell tartani az általa - vagyis a többség által - alkotott szabályokat és törvényeket. Akinek pedig ez nem tetszik, az vagy vállalja a következményeit, vagy ne legyen tagja annak a "bűnös" társadalomnak. Mindenki döntse el saját maga! ... na most lehet megkövezi!

u.i.: Nem vagyok érintett a dologban, csak nem bírtam ki, hogy ne nyilvánítsak véleményt. Ha ezzel megbántottam azokat, aki eddig véleményt nyilvánítottak, azoktól elnézést kérek. Még akkor is, ha én is "csak" azt tettem amit ők: leírtam a véleményem.

u.i.2: Nem szándékoztam vitát nyitni, így nen is fogok reagálni egyetlen, a véleményemet érintő hozzászólásra sem. Ha ezt olvasod, megtiszteltél a figyelmeddel, amit nagyon köszönök!