A választói összefogást támogató nyilatkozat

Gyanakvó

#301 Re: Re: Re: Melyik lista az igazi?

2012-11-09 16:55

#286: - Re: Re: Melyik lista az igazi?

A másik listára (http://www.peticiok.com/signatures/egyutt_2014/start/50) való feliratkozást senkinek sem javasolom!

Miért?

Akár alattomos céllal is készülhetett valami "jó akaró" részéről, hogy megosszon és/vagy megzavarjon benünket.

Másrészt ugye érzékeny személyes adatokat is megadunk, amit aztán fel lehet használni.

A másik petíció listának egy bizonyos Ruschel Sándorné a szerzője.

A "Mi" listánknak viszont az "Együtt 2014 Választói Mozgalom".

Magam nevében másokhoz szólva

#302 bölcsességet és toleranciát

2012-11-09 16:57

Azért írtam alá ezt a nyilatkozatot, és azért támogatom az Együtt 2014 Választói Mozgalmat, mert végre mer egy politikai erő a választópolgárra építeni. Végre látok arra lehetőséget, hogy bárki beleszóljon az ország, és ezen keresztül akár Európa életét, jövőjét meghatározó politikába.

Lehet, hogy ez túlságosan idealizált kép, és az ezer buktató miatt nem fog az elvárásaim szerint megvalósulni, de mégis fontos, mert mégis benne van egy ilyen remény.

A cinikusok gyakran odavágják az ember képébe, hogy "persze a remény hal meg utoljára". Ezt lehet így is nézni, csak éppen semmi értelme, mert akkor valóban igazak lehetnek a Szózat szavai:

"S a sírt, hol nemzet süllyed el,
Népek veszik körül,..."

Úgy gondolom, hogy az összefogás lehetőségének reménye az, ami élteti ezt a mozgalmat, és idehozza a sok ezernyi aláírót akár a világ négy sarkából.

Ne rekesszünk ki tehát senkit. Egy mozgalom akkor tud naggyá válni, ha sokakat tömörít egységbe, és akkor marad törpe, ha kirekeszt. Merjünk naggyá válni!

Akár a hozzászólásokat, akár a napi sajtót olvasva az a keserű valóság látszódik újra meg újra, hogy az összefogás lényegére összpontosítás helyett, máris a régi nemzetpusztító és megosztó reflexek működnek zsigereinkben: ki mikor és hogyan csatlakozzon, vagy éppen ne csatlakozzon, mit szól a szomszéd, a másik, mit gondol ez vagy az...

Az én reményem - és talán másoké is - nem ezen az úton jár. A mi reményünk azon az úton halad, amely megmutatja: lehetséges másként is élni, lehetséges másként gondolkozni, mint eddig, és lehet másként látni és láttatni a szükséges tennivalókat, hogy végre megszakítsuk a "magyar átkot", amely nekem úgy tűnik, hogy Trianon óta rajtunk ül.

Újra a Szózatot idézve szeretném, ha most valóban élne a nemzet, és valóban magunkra találnánk:

"És annyi balszerencse közt,
Oly sok viszály után,
Megfogyva bár, de törve nem,
Él nemzet e hazán."

Kívánom, hogy egy olyan boldogabb hazában éljünk, amit közösen magunk építünk fel nem más ellenében, nem különféle ellenség ellen "muszáj harcolva", hanem egyszerűen csak azzal, hogy megtesszük mindazt, ami ehhez szükséges: ránézünk az ország valódi helyzetére, emellett meglátjuk Európa gondjait, olyan megoldásokat mutatunk rájuk, amelyek jó irányba fordítják minden érintett sorsát az egyéntől a családokon át, egészen a nemzetig és nemzetekig.

Hiszem, hogy mindig lehet tenni valamit az élet problémáival kapcsolatban. A kulcs az, hogy nem az újabb és újabb gondokra kell rátenni a figyelmet, hanem a megoldásokat kell elővenni, és azokra helyezni a hangsúlyt. Nem a "mitől nem megy" szemlélet az előrevivő, hanem a "mégis hogyan lehetséges megtenni a jót" a sikeres.

Szép és eredményes napot mindannyiunknak!
SlyZero

#303 Re: Re: Re: Nem kellene...

2012-11-09 17:02

#298: Nem értem -
Bajnai vajon mi?

Remélhetőleg olyasvalaki, aki magával hozza Oszkó Pétert is. Vele pedig egy racionális gazdaságpolitikát.

Illetve azt se felejtsük el, hogy egy meglehetősen friss mozgalomról van szó, veterán pártkatonák és ezer évre bebetonozott ideológiák nélkül, szóval legalább egy minimális esély van rá, hogy, az emberekre hallgatva, valami normális nézőpontot képviseljenek.

Friss 60-as

#304

2012-11-09 17:14

Az összefogás elengedhetetlen. Azt persze nem mondhatjuk, hogy feltételek nélkül – ez butaság és persze akkor még akár a Jobbik is beleférne. Biztos vagyok benne, hogy a csatlakozóknak alapfeltétele, hogy Jobbik ne, Fidesz ne, KDNP ne!

Bajnai-Oszkó szakemberek és bizonyítottak is. Gyurcsány az egyetlen, aki a saját hibáiból tanulva ma másként lát sok mindent és vállalja is a felelősséget azért, amit elrontott. Azt is tudomásul veszi, hogy nem lehet No.1.

Más: őszintén remélem, hogy a felelőségrevonás 2014 után nem a Keller-féle hatékonysággal fog működni.

És igen, egyetértek azzal, hogy ne legyen karaktergyilkosság. Az is a mi dolgunk, hogy az úgynevezett „Civilek” – Széles Gábor pénzén – ne érjenek célt a Bajnait lejáratni akaró kampányukkal. Ezért nem elég itt névtelenül írni, szóban, sokakkal beszélgetve is vállalni kell a véleményünket.

És még1 gondolat az LMP-ről – nem szavaztam rájuk, most se tenném, de nem zárnám ki az összefogásból, demokratáknak demokraták. Arra viszont vigyázni kéne, hogy ne lehessen a mérleg nyelve. Attól tartok, erre törekszik.
Demokrata

#305

2012-11-09 17:17

Magyarországon, legyen összefogás, ne türjük a kirekesztés semmiféle formáját. Határozottan lépjünk fel a szélsőjobb minden megnyílvánulásával szemben. Legyünk ismét köztársaság. A szegények, hátrányos helyzetűeket fel kell zárkoztatni. Ebben az országban egyetlen gyermek se éhezzen. Ne kerülhessen senki az utcára.
cecilia

#306

2012-11-09 17:22

Teljes szivemből támogatom a mostani kormány leváltását és a demokrácia visszaállítását. Viszont nem szeretnék ujra találkozni egy olyan ingatlanadó rendelettel, ahol 30 millióig senkinek nem kell fizetni, ezen felül viszont az anyagi összeomlás a tulajdonosoknak. Megvallom, emiatt szavaztam 2010-ben az mdf-re, aztán az lmp-re, különben - bár nem rajongok értük - de az maszp-re szavaztam volna. .
gondolkodó

#307 Re:

2012-11-09 17:26

#306: cecilia -  

 Cecilke, lassan el kell dönteni, kinek a politikája tetszik legjobban. Én egyenlőre ott tartok, hogy kié nem tetszik. Van belőle választék, hosszú ideje először láttam valami reményt október 23-án, amikor a Szabadsajtó úton összejött a tömeg. Úgy láttam, más is reménykedett. Támogassuk őket, legyenek váltópárt. Fogjunk össze.

Cuki

#308

2012-11-09 17:26

Remélem, hogy lesz eredmény, egy aláírás is segítség.
Jucus

#309

2012-11-09 17:44

Fogjunk össze, mert másképp nem megy! 1x az életben próbáljuk ki,hogy egy irányba menjünk veszekedés nélkül a saját jól felfogott érdekünkben!!!!!!!
SlyZero

#310 Re:

2012-11-09 17:45

#305: Demokrata - A szegények, hátrányos helyzetűeket fel kell zárkoztatni.

Az elmélet szép, de rnegeteg szavazatot lehet bukni, vagy éppen nyerni, hogy hogyan kívánják ezt megvalósítani (pénzosztással és pozitív diszkriminációval VAGY munkahelyteremtéssel és oktatással).

Robbo

#311

2012-11-09 17:48

Az igazság az, hogy szóhoz sem tudok jutni, mert arra, hogy létrejön egy ilyen összefogás, nem gondoltam, nem mertem gondolni, mert annyira valószínűtlen volt. Most csak örölük..., de nagyon.
gondolkodó

#312 Re: Re:

2012-11-09 17:50

#310: SlyZero - Re:  

 Na, ez az. Ezt lesz művészet megteremteni. Ezen felül ígéreteket betartani, vigyázva arra, hogy csak olyat ígérjenek, amit be tudnak tartani, ami számonkérhető. Nehogy úgy járjanak, mint Meggyesi Péter. Ő volt az egyetlen, aki betartotta az ígéreteit, senki nem volt hálás érte, az ország pedig majdnem csődbe ment.

gondolkodó

#313 Re:

2012-11-09 17:51

#311: Robbo -  

 Ne igyunk előre a medve bőrére, sajnos nagyon sok az ellendrukker. Az viszont tényleg örömteli, hogy valami kezd kialakulni.

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2012-11-09 17:52


Tibapó

#315

2012-11-09 17:54

Csak akkor van értelme akármilyen "bölcsek tanácsának" "kerekasztalnak", "választási összefogásnak", ha az egyaránt jobbos és balos (népi és urbánus, konzerv és modern) összetételű, akik képesek végre szóba állni egymással.

Ps. Ugyanezt írtam pár hónapja a következő linken:
http://sima.publ-iq.hu/forum/elotema.php?tema_azonosito=epg6vxodkp
Happy Times

#316 Sok sikert Milla és lesz valóban sok "MILLA" akár euróban is

2012-11-09 18:04

Kedves Szervezők és már tagok. Magam is szeretném, hogy sikeres legyen a 2014-es év, bár sokkal hamarabb kellene a változás, hiszen ennyi idő alatt i rengeteg ostobaság, barom intézkedés felelőtlen oktatás tönkretétel történik. Ugyanakkor az is igaz, valóban új emberek kellenek. Most nem kellene elájulni Bajnai Gordon miatt, mert miatta is meghaltak Hajdúságban. Neki is van tartozása. Illetve Bajnai Gordon kiket fog még visszavárni a régiek közül és ismét megyünk a nyomorba. Tilos lenne Bajnait visszahívni. Ez tragédia a 2014-től!!! A régiek már menjenek arrébb azt gondolom. Én tudom, hogy 3 év bőven elég, hogy Magyarország komolyan láthatóan svéd, vagy svájci színvonalon haladjon. Szégyen ha a 2014. csak Bajnait tudja elfogadni. Segíthetek, segíthetünk, de ne az elmúlt eszközökkel és ne az elmúlt miniszterekkel, államfőkkel, mert ők sem okosabbak, ha nincs programjuk, már pedig Bajnainak sincs. Nem vagyok Fideszes, de így korrekt.
ÖSSZEFOGÁS!!!

#317 FRADI:E:E:E:

2012-11-09 18:08

VÉGRE!

Vendég

#318

2012-11-09 18:29

A mai Magyarországról:
"Hol lehet itt kiszállni ?"
Ancimanci

#319 Re: LMP? NEM!

2012-11-09 18:30

#5: Ancsapancsa - LMP? NEM!

Ilyet ne mondj!  Mindenkire szükség van.  Nem az a pár  LMP s van csak  akit a TV ben látsz,

Keress rá  RÓNA PÉTER honlapjára.  Egy  csodálatos  ember  aki neked kedvet ad ahhoz, hogy nézd el az LMP  nek  azon hibáját, ami téged zavar.

Minden szavazat számít!    Hajrá     Együtt 2014.

ndy

#320

2012-11-09 18:30

Harambe ! (ami "eggyüttessen-t" jelent Zwahili nyelvben. Forradalmi kifejezés.
Egy általuk lenézett generációs 63 éves

#321 palazzo@turkvilla.com

2012-11-09 18:35

Bízni kell magunkban és azokban hofitársainkban akik normális országot akarnak,mert mi többen vagyunk.Meglátjátok sikerülni fog és reméljük béke és egyetértés lesz a Magyar Köztársaságban.
A demokráciáért

#322 Re: súlyos

2012-11-09 18:44

#101: hug.os józsi - súlyos

Ha már mocskolódunk, ne felejtsd el, hogy 2006.-ban a ti bandádok forgatta fel Budapestet, a vezéretek parancsára. Csak  ezt te nem tudod, vagy nem akarod  felfogni.

Bízom benne, hogy 2014.-ben elhúztok a felcsútival és az összes seggnyalójával együtt. Én már is vennék a vezéreteknek egy repülőjegyet, hogy utazzon Indiába, vagy bárhová, csak a mi népünk szabaduljon meg tőle.

marsissus

#323 üzenet

2012-11-09 18:48

...mint a szociális szférában dolgozó, és a társadalomért, gyermekeinkért, s mindenkori jövőnkért aggódó ember, polgár, és szülő írom e petíciót alá. S úgyis, mint kulturális antropológus kutató, szociológus és középiskolai tanár.
frontstudio

#324

2012-11-09 18:49

Én úgy látom, hogy a helyzet eljutott odáig, hogy már nem az a kérdés, hogy a jobb vagy a baloldal kormányozza e az országot, hanem az, hogy sikerül e az országot megmenteni az agymentek hatalmától!
Ez csak akkor sikerül, ha nagyon egységes lesz ez az összefogás!
OSZT TÜNCIKE!!!

#325 MAGYAR ALSÓKÖZÉP

2012-11-09 18:54

MI is MAGYAROK VAGYUNK!HAJRÁ MAGYARORSZÁG! HAJRÁ MAGYAROK!