IGAZSÁGOT GERÉB ÁGNESNEK!/JUSTICE FOR ÁGNES GERÉB!


Vendég

#476

2012-02-23 19:22

Ha ez nem koncepcios per, akkor semmi ! Ha a szülő nő döntése az, hogy nem az orvos maffia fogja elrontani saját és gyermeke élete egyik legfontosabb élményét, azt tiszteletbe kell tartani. Különösen, ha figyelembe vesszuk, hogy nemigaz hogy ha korházba szülsz akkor aztán nincs kockázat. Hát van, sőt összeségében nézve még több is, csak hát az orvosi hibák nem igen kerülnek nyilvánosság elé, s ha mégis. akkor az a "pártatlan"biróság, amelyik futni hagyja a maffiát, a hazaáruló politikusokat, de leülteti Budaházit termeszetesen felmenti az orvosokat.

Vendég

#477

2012-02-24 11:07

Nemrég született meg a harmadik kisunokám. Első dolog volt a kórházban beoltani a megengedettnél 20 szor nagyobb higanyrtartalmú oltással. Ha otthon született volna, és nem oltják be, ennyivel kevesebb esélye lenne autistának lenni, rákban megbetegedni, elbutulni. Sokan nem ébredtek még rá, hogy a szabadságunk kivívása a születésünk pillanatában kezdődik.

Vendég

#478

2012-02-24 11:41

Nagyon örülök ennek a petíciónak. Végre egy értelmes összefogás! Én is az eü-ben dolgozom. Van egy 6 éves kislányom,akit Angliában szültem kórházi körülmények között, de csak szülésznő segítségével és természetes úton. Ott már működik az otthon szülés rendszere, szülésznő segítségével. Én támogatom, csak a körülményeim nem engedték. Talán itt az ideje, hogy a Mo-i rendszeren is változtatsanak, és ne arról szóljon a terhesség és a szülés, hogy egyes szülész orvosok meggazdagodjanak, hanem az anya és a gyermek érdekeiről.

Vendég

#479

2012-02-24 23:21

Én aláírtam.
Válassz egy nicknevet

#480

2012-02-24 23:38

Szólj hozzá...

Vendég

#481

2012-02-25 08:22

Igazságtalanság

Vendég

#482

2012-02-25 08:22

marcsi

Vendég

#483

2012-02-25 15:20

Édesapám szülész-nőgyógyász volt. Több ezer szülést vezetett le,természetesen háznál, kórházi szülés csak nagyvárosokban volt. Magam is, és korosztályom legnagyobb része szintén otthon született. Megszülettünk, élünk. Solymosy József 76 éves

Vendég

#484

2012-02-25 18:16

Igazságot!

Vendég

#485

2012-02-25 21:06

Legjobb tudomásom szerint az intézményekben született csecsemők halálozási aránya magasabb mint sz otthon szüléseknél. Nem igazán hallottam még jogerős börtönbüntetésre ítélt intézetben szülést levezető orvosról akinél valamilyen okból kifolyólag meghalt a csecsemő. Minden újszülött halála megráz minden jó érzésű embert azonban úgy vélem vannak olyan váratlan komplikációk amit még egy jól felszerelt szülészeten sem lehet kivédeni.

Vendég

#486

2012-02-26 02:08

Testvéreimmel együtt otthon születtünk, mint akkor a magyarság 90 %-a (50-es évek eleje ) Ez szándékos lejáratása dr. Geréb Ágnesnak és az általa képviselt Dúláknak, Bábáknak ! Miért nincsenek AZOK Börtönbe, akik a sok kórházakat bezárták, orvosainkat külföldre üldözik ! Nekik már rég a "Csillagba" van a helyük ! "Isten malmai lassan, de biztosan őrölnek !" Szabad Európa Rádió, a gyerekkoromból, aktuális ! 3 évre visszamenőleg tegyék Nyilvánossá, hány kisbaba és anyuka halt meg a "gondos"!kórházi körülmények között ? És milyen eljárás történt a jogorvoslásra ? Mert ha nem kettős mércével járnak el itt is, akkor ugye nem probléma a "halál lista" kérése ? Sőt ! Követelem ! Ajánlom olvassák el a verset: "Még kér a nép..."! De nem sokáig! Orbán Viktor Brüsszelbe ellene szólt a "kettős mércének"! Igaza van - végre, már mer NEM-t is mondani,-de akkor mért nem következetes itthon? Mért nem áll a NEMZET oldal mellé, a haza és a nép élére valóban, ha már egyszer miniszterelnök, akkor valóban szolgálja a nemzet érdekét! Így védve lenne az Ő "bőre" is, mert hogy most már szálka a tetvek szemébe és félre akarják tenni, mert a magyar csárdást kezdi járni!
Akkor ideje a magyar nótákra figyelni, és hagyja, hogy dr.Gereb Ágnes és társai sok MAGYAR kisbabát segítsenek világra! Egy szebb ARANY világra ! Minden lelkiismeretes, becsületes magyar orvosnak KÖSZÖNÖM és köszönjük áldozatos, elhivatott munkáját. Követelem dr.Geréb Ágnes szabadonbocsájtását ! ISTEN ÁLDJA MEG A MAGYART ! MAGYARORSZÁG FELTÁMAD ! Hálás köszönettel: Hutásné Teri 2012. 02. 25.



Vendég

#487

2012-02-27 00:12

Human Rights

Vendég

#488

2012-02-27 00:57

It is really a scandal that such a bad exemple of birthing rights is passed throughout the world! This woman is not defending anything, she is helping assit women in what is a human right, a woman's right of a pacific birth, a child's right of no abuse or interference when not needed. This is a shame , an act of retaliation of the woman's and child's natural rights! THE BIRTH WILL BE NEVER FROM AN INSTITUTION IT IS INHERENT TO A WOMAN'S BIOLOGICAL, NATURAL AND LEGAL RIGHT!

Vendég

#489

2012-02-27 21:24

Arra kell gondolni a jövőben -ami külföldön már bevált-, hogy ahol otthonszülés várható, ott a ház előtt mentőautó várakozik, ha esetleg komplikáció adódna, és sürgősen kórházi ellátásra van szükség. Vagyis kölcsönösen együtt kell működni a kőrházi és a szülést levezető orvosnak.
matera

#490

2012-02-28 05:45

Az én fiam kórházban született, mégis egész éltében rokkant lett, mert az orvos nem vette észre és kiadták a kórházból, mint teljesen egészséges gyereket! Milyen orvos az, aki nem veszi észre, hogy a bal oldala lebénult szülés közben a gyereknek? Én vettem észre kb három hónapos korában, hogy valami nem stimmel a fiammal. Utána hónapokig jártunk a gyermekorvoshoz, mire hajlandó volt elismerni, valóban valami nem stimmel a gyerekkel! Akkor adott beutalót a gyermek idegsebészetre, ahol megállapították, hogy egész életében a bal fele béna marad! Ő volt az első gyerekem mégis csak én vettem észre a
bajt. Szegénykém most ennek issza a levét 35 éves korában is! Nemrég volt felülvizsgálaton, ahol megállapították, állapota végleges, nem rehabilitálható, mégis rehab járadékot kap és kötelező mellette munkát keresnie!

Vendég

#491

2012-02-28 08:44

Én voltam a 7000. aláíró, három gyermekem született Ágival, mindhárom egészséges, gyönyörű és okos. Isten áldja meg a szabad és szeretetteljes embereket, köztük azokat, akik felvállalnak egy igaz ügyet! Amilyen a születés, olyan az élet...
Kereszty András György

Vendég

#492

2012-02-28 20:29

Magam is otthon születtem, igaz 1946-ban.

Vendég

#493 Re:

2012-02-28 20:30


Vendég

#494

2012-02-29 13:14

Geréb Ágnes mellé minden hibázó szülész-nőgyógyászt is!!
Kórházban szülő

#495 Re: Egy vélemény a racionális oldalról

2012-02-29 19:23

#20: Racionalitás - Egy vélemény a racionális oldalról

Racionalitás: Semmi baj azzal, hogy más vélemények is megjelennek itt, és egyetértek azzal a demokrácia-fogalommal, ami megjelenik a kommentedben. De a petíció nem arról szól, hogy betartotta-e Ágnes a törvényeket, vagy sem. De azért az mégsem járja, hogy láncban vezették el a kommandósok, miután rajtaütöttek, hogy fogva tartották, majd háziőrizetben ennyi ideig. Hogy büntetési tételben azt rótta ki rá a bíróság, amit, és amilyen eljárásban. Én ezért írtam alá.

De egyetlen pici észrevételt engedjetek meg nekem és lehet, hogy ez is furcsa lesz itt.

Egy kislányom van, női nőgyógyász segítségével született, kórházi körülmények között, teljesen furcsa, kinyújtott lábbal csücsült farfekvéssel a pocakomban, úgyhogy a kórház és a császár adott volt. Sajnos, mindent megtettem, hogy rávegyem, megforduljon. DE: ha minden rendben lett volna, akkor is kórházban szültem volna, soha nem szülnék otthon. Ez mindenkinek a saját döntése. Az otthon szülés is. Nem gondolom, hogy Geréb Ágnes, vagy bármely hozzá hasonlóan elhivatott kollégája, bárkit is rábeszélt, rábírt, erőszakolt volna, hogy otthon, vagy a születésházban szüljön.

Mindenki maga dönt a saját és a gyermeke sorsáról.

Amikor hallottam az ítéletet a tévében, a harag azért öntött el, mert ha bármilyen balesetben, ahol a gyerek velem van és sérülés éri, engem, vagy bármely másik szülőt elmarasztalnak, megbüntetnek. Amikor Geréb Ágnesen példát statuálnak, hol van az a szülőpár, aki döntött, úgy döntött, hogy vállalja a kockázatot az otthonszüléssel? Bűnhődtek eleget, mondhatnánk, hiszen meghalt a gyermekük - de: ők döntöttek. Őket legalább akkora, ha nem nagyobb felelősség terheli a baba halála miatt, mint a DOKTORNŐT. Csupa nagybetűvel, a hitéért, az alázatáért, a szeretetéért.

És még egy fontos tény: kórházi körülmények köztött is meghal néhány baba, sőt édesanya is. Soha életemben nem jutott el hozzám hír arról, hogy azok a szülést levezető orvosok fölött is  így ítélkeztek volna, legtöbbször a kórház falai közül ki sem kerül az ügy. Azok az orvosok, sokszor az adott kórházat elhagyják, majd magánpraxisban és magánklinikákon folytatják (neveket nem szeretnék itt írni, de mindannyian tudunk egy-két ilyen példát). A felelősség kérdését kell tisztázni, hogy hibázott-e a szakember, vagy sem. A kórház valahogy felmenti az orvost az alól, hogy tévedett. Geréb Ágnest az otthoni körülmény volt az, ami "megvádolta". Holott lehet, hogy egyáltalán nem hibázott, és lehet, hogy orvosi értelemben mindent megtett, míg más orvos akár óriásit hibázhat is, csak mert ezt kórházban teszi, "felmentést" kap, akár az ügy egyszerű kivizsgálása alól is.

Ezt jelenti nekem Geréb Ágnes és az ügye: azt az orvost, aki leveszi azt a fehér kesztyűt, amit a kezére húztak, amikor orvossá avatták, és leveszi azt a felsőbbrendűséget és megközelíthetetlenséget, amely a magyar orvosok oly messziről felismerhető sajátja. Benne több az emberek és a tudás, valamint a hite iránti alázat, mint az állami egészségügyi rendszer bugyrait a magánpraxissal kombináló, gazsulálást, paraszolvenciát eleve elváró, órákig folyosókon várakoztató megfélemlítő orvos/nőgyógyász társai. Természetesen az előző bekezdésem általános "érzet", és nem csoportdefiníció, nem akarok általánosítani, de valljuk be, mi magunk készülünk úgy a kórházba, hogy a borítékot a zsebünkbe készítjük és a "doktor úr tetszik tudni" magától jön a szánkra. Amikor ez megváltozik, amikor mi ügyfelek leszünk, az orvos szolgáltat, számláz és mi fizetünk, és ő megél a jövedelméből, de befizeti az adót, úgy, mint mindenki más, a kórházi szomorú esetek is kivizsgálásra kerülnek majd, és Geréb Ágnessel szemben nem áll majd egy hatalmas lobbi, aki a hozzá hasonló "lázadókat" eleve eltörölni akarja.

Kedves Ágnes: hajrá! Ön nekem egy újfajta orvos, egy újfajta orvosetika megtestesítője. És pontosan el tudom képzelni, hogy mint ember és felelős orvos, hogyan érezte magát, amikor baba vagy anyuka sérült meg, vagy halt meg egy Ön által kísért szülés során. Azt gondolom, hogy szörnyen. És éppen ez különbözteti meg Önt a többi orvostól, hiszen Ön odaállt és most is alázattal viseli, amit Önre rótt a törvény. Míg mások azonnal mossák kezeiket.


Vendég

#496 Re: Re: Egy vélemény a racionális oldalról

2012-03-01 10:35

#495: Kórházban szülő - Re: Egy vélemény a racionális oldalról

Kedves Kórházban Szülő!

Nagyon köszönöm, hogy írt ide! Fontos gondolatokat osztott meg velünk, csak egyetlen egy hozzáfűzni valóm lenne:

miért felelőtlenebb az, aki az otthonszülést választja, és miért kéne büntetni ezért, ha rosszul alakulnak a dolgok? G.Á statisztikája nagy valószínűséggel sokkal jobb, mint a kórházaké. Ezt persze számokkal alátámasztani nem tudom, mert csak G.Á statisztikáját szellőztették meg, a kórházi számokról mélyen hallgatnak. A józan ész azonban egyértelműen azt mondatja, hogy a kórházban rosszabb kell legyen a statisztika, hiszen a problémás eseteket eleve ide irányítják, megjegyzem G.Á is! Tehát a kórházban "rosszabb helyzetből" idulnak. De ha csak a várhatóan problémamentes szülésekből indulunk ki, akkor is van rá esély, hogy a felesleges beavatkozások miatt (ezt nemzetközi tanulmányok igazolják, ahol nem félnek nyilvánosságra hozni a statisztikákat) a kórházban rosszabbak a mutatók. De ha jóindulattal feltételezem, hogy a kórházban ugyanannyi maradandó sérülés (netán halál) fordul elő mint G.Á-nél, akkor miért felelőtlenebbek azok, akik otthon szülnek? Ráadásul ezekkel a számokkal úgy érzem bolhából csinálnak elefántot. Akik evvel mélyebben foglalkoztak, azt mondják, hogy 100-ból 80 szülés magától is lezajlana problémamentesen. A maradék 20-ból legalább a felénél előre lehet tudni, hogy komplikációk várhatók, tehát kórházba kell irányítani. A maradék 10-ből több mint a felénél a bába is meg tudja oldani az esetlegesen fellépő problémákat, tehát marad kb. 2-3 eset százból, ahol lehet hogy az otthonszülés kórházba szállítással fejeződne be. De ha ez a két résztvevő normálisan együtt tudna működni (bába és orvos), akkor nekik is lenne segítség. Sőt, ha mindent tutira megszervezünk, akkor is lesznek halálesetek, mert akármit is teszünk, és döntünk, a végső szót a természet, Isten stb. mondja ki. Ez egy ilyen dolog, el kell fogadni, fel kell nőni a gondolathoz! És ha valaki hibázik, azt felelősségre kell vonni, de igazságosan!


Anonymous

#497

2012-03-01 11:25

Igazságot a halott csecsemőknek és szüleiknek is !!!

Vendég

#498

2012-03-05 21:37

Mi szóljak ? Az az nögyógyász,aki pénzt kér a betegtöl egy mütétért 30000-ft-ot(,ami még nincs az életmentö stádiumban,azaz nem nagyméretü a daganat és nem rosszindulatu),ami hivatalosan államilag támogatott,
továbbra is vigan zsarolhatja a szerencsétlen rászorulót,az nem baj ,de az,hogy Geréb Àgnesnél egyszer valami rosszul sült el ,lehet,hogy önhibáján kivül az már börtönt jelent .Èn nem tartom elitélendönek az ö magatartását !!!

Vendég

#499

2012-03-05 23:57

Kórházban nap mint nap történnek orvosi műhibák!!! Ott persze senki sem felelős! Én személy szerint semmi pénzért nem szülnék itthon,de mindenki maga érzi.......
A saját gyermekéért pedig minden esetben a szülőnek kell felelősséget vállalni!!!!!!!!!
A fogantatás pillanatától kezdve! Ha bármi baja esik a gyermekemnek, engem vesznek elő. Itt hol vannak a szülők?????

Vendég

#500

2012-03-06 10:56

Vegyék elő azokat a szülőket is, akik felelőtlenül kórházba mennek, pedig ott sokkal több a felesleges beavatkozás és a csecsemőhalálozáson túl anyák is haltak már meg kórházban. Micsoda felelőtlenség, hogy mégis bementek, ahelyett, hogy otthon szültek volna!