Ne vegyék el beteg gyermekeinktől a Pető-MPANNI Mamás csoportját!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Újra működni fog a Mamás csoport!

2015-10-30 10:34:23

Közhírré tétetik!

Tegnapelőtt késő délután kaptam egy telefont, mely feldobta az amúgy kissé nyűgös és borús napunkat!
A Pető Intézetből Gruber Mónika Szakszolgálati Vezető értesített, hogy újraindítják a Mamás csoportot és emellett megtiszteltek azzal, hogy behívtak a vezetőséghez beszélgetni!
(Előzmények a történetről az adott csoportokban és a profilomnál megtalálhatóak)

De beszéljen helyettem először is a hivatalos értesítés:

"A „mamás” csoporttal kapcsolatos korábbi tájékoztatás szerint a Pető András Főiskola vezetősége arra tett ígéretet, hogy a csoport helyzetéről október végéig nyújt tájékoztatást. Ennek értelmében örömmel értesítjük Önöket, hogy 2015. november 2-án újra indul a „mamás” csoport.

(Gruber Mónika
Szakszolgálat vezetője)"

A tegnapi beszélgetés során, mely jóval oldottabb hangulatban történt, megtudtam, hogy Mihályi Máté Győző Kancellár közbenjárt az EMMI Államtitkárságnál, szakmai indoklással pedig Gruber Mónika Szakszolgálati vezető, konduktor, gyógypedagógus, neuropszichológus és Makk Ádám Balázs Igazgató (Egységes Konduktív Pedagógiai Módszertani Intézet
Pető András Főiskola ) segítették megértetni az államtitkársággal a mamás csoport jelentőségét és azt, hogy miért is van nagy szükség rá!

És lőn világosság, meghallották ezeket az indokokat ott fent, és sikerül forrást teremteni a Mamás csoport további működésre!

A Pető Intézet vezetősége tehát teljesítette ígéretét és valóban dolgoztak a probléma megoldásán és sikeresen,mi több az oktatásban is tervezik a Mamás csoport tapasztalatait és eredményeit minél inkább integrálni!
Nekem nincs is más feladatom, minthogy korrekten köszönetet mondjak mindezért a fent említett vezetőségnek és az érintett hivatalnak!

Tisztában vagyok vele, hogy ha nem lett volna kellő akarat a vezetőség részéről a probléma megoldásra és nem teremtenek forrást, akkor millió aláírást is vihettünk volna eredménytelenül, de ha csak egy kicsit is hozzájárult a sikerhez ez a kezdeményezés is, annak nagyon örülök!
Ahogy annak is, hogy nyitott fülekkel meghallották a hangunkat és nem hagyták figyelmen kívül!

Ennek a történetnek nincsenek győztesei és vesztesei, jobban mondva azok a gyermekek a győztesek, akik újra járhatnak majd a Pető Intézetbe intenzív fejlesztésre, mi, szülők pedig egy olyan modellt tanulhatunk a Mamás csoportban, ami nagyon fontos a gyermekek fejlődéséhez és egyedülálló is az országban!
Noha volt, akinek úgy tűnt, nem szemben álló félként indult a kezdeményezésünk, nem volt cél frontvonalat húzni a Pető Intézet és az érintettek között, egyszerűen csak gyermekeinkért álltunk ki azokkal az eszközökkel, melyek rendelkezésünkre állnak!

A mi mesénk tehát szép véget ér és vannak fontos tanulságai!
Ahhoz, hogy a mi hangunkat is meghallják, hallatni kell, ha arra van szükség, ahhoz, hogy legyen, aki meghallja, nyitott fülek is kellenek!
Itt minden adott volt a sikeres végkifejlethez, de még rengeteg feladat és probléma vár megoldásra!

Nekünk, szülőknek is össze kell fogni , mi is sokat tehetünk azért, hogy élhetőbb világot teremtsünk beteg gyermekeinknek!
Vannak szép példák erre!
A teljesség igénye nélkül:
Speciális játékok épülnek játszóterekre, napközi újul meg szülői összefogással, van, ki érintett révén, beteg gyermekek gyűjtését segíti!
Szülői alapítványok alakulnak, sok -sok csoport alakul itt, az interneten, ahol aktívan folyik az információ-áramlás és egymás segítése, van, ki tárgyi eszközökkel, technikával segít egy-egy rendezvényt vagy rendezvényt szervez, vannak szülők, akik beadványokon dolgoznak, van érintett szülő, ki fejlesztőközpontokat alapít!
Sok szép kezdeményezés van, mi is sokat tehetünk a mindennapi problémáink és fájdalmaink ellenére is vagy éppen azért!

1 százalék tudatos használata vagy éppen egy egyszerű aláírás valami ügyért, kinőtt-nem használt segédeszközök felajánlása akár intézményeknek is, tárgyi vagy aki teheti pénzbeli adományok felajánlása és ott van a sok nagy cég, kik támogathatnak intézményeket, ügyeket, beteg gyermekeket, mert megtehetik, megtehetnék!!
Sok eszköz van!

De a legfontosabb: Ne legyünk passzívak, ha kell, harcoljunk, ha kell, konstruktívan működjünk együtt másokkal, intézményekkel...etc, mert összefogással sok eredményt érhetünk el!
Ettől persze a világot még nem fogjuk megváltani, a sors által ránk mért csapásoktól és gyermekeink miatt érzett fájdalmainktól sem fogunk szabadulni, de szülői feladatainkon is túl sokat tehetünk gyermekeinkért és egymás gyermekeiért!
És ők ezt sok-sok szeretettel és mosollyal fogják meghálálni!

Végül,de nem utolsósorban, hatalmas köszönet mindazoknak, kik aláírták a kezdeményezést!

Lesz olyan szakember akivel sajnos a Pető intézetben nem fogunk már találkozni , amit személy szerint nagyon sajnálok és innen is köszönöm a 2 évet , a beszélgetéseket, tanácsokat és a gyermekemért és a mamás csoportért végzett munkát!

Itt a vége, fuss el véle!


Varga Gábor László

Mamás

2015-10-08 20:43:25

Átadtam a petíciót Mihályi Máté Győző kancellárnak a Pető Intézetben!
http://www.peticiok.com/ne_vegyek_el_beteg_gyermekeinktl_a_…

Közel 1 órát beszélgettünk, ahogy ők fogalmaztak, nem tárgyalás volt, hanem beszélgetés!
De se baj, ez is több a semminél, mert meghallgattak minket!
Megtehették volna, hogy figyelmen kívül hagyják ezt a kis "hőzöngést" , de szerencsére nem ez történt!

Nos, azt kaptam, amire számítottam, nem vártam csodát, egy diplomatikus vagy inkább "politikusi" beszélgetést folytattunk, konkrét ígéretek nélkül!
Egy fiatal, energikus, technokrata vezetővel találkoztam és menedzser szemlélettel! Emellett 7 gyermekes családapaként átérzéséről is biztosított a kancellár!

Fő érv a Mamás szüneteltetésére summázva: Mínusz 30 millió éves szinten.
Ennyi veszteséget termelt, illetve a másik fő érv, hogy a Mamás csoport egy "plusz" volt a Pető Intézet szolgáltatásai között, de most ez így nem fér bele!
Ez a "plusz", ha jól tudom, 12 évig működött, bízok benne, hogy találnak erre megoldást!
Ahogy a petícióban is megjegyeztem,nem oly rég még büszkén mutatták be a mamást külföldi delegációknak.
Amit plusznak neveznek, az a legrászorultabb gyermekeknek egy olyan intenzív fejlesztés, ami másutt nincs az országban!
Egy hungarikum, ennyi "pluszt" talán megérdemelne az ország költségvetésből és nem mellesleg beteg gyermekeink is!
Na, de ne politizáljunk, ne beszéljünk arról, hova, milyen pénzek mennek, ne beszéljünk a fontossági sorrendekről sem. Egyelőre!
Megértettem a gazdasági érveket, de továbbra is tartom, hogy a gazdasági racionalizálást nem ilyen szolgáltatások szüneteltetésével kellene megoldani!
Szándék van a visszaállításra, dolgoznak az ügyön, viszont október végét határozták meg, hogy addigra kiderül, mi lesz!
Ugyan konkrét ígéret nem hangzott el, de a konstruktivitás jegyében október végéig kivárunk mi is, ha már egyszer fogadtak minket!
Ez alatt az idő alatt nem pörgetem a témát, az aláírásgyűjtést ideiglenesen felfüggesztem és várunk!

Bízok benne, hogy a szándék a visszaállításra, melyről biztosítottak, hogy megvan, kézzelfogható és tetten érhető eredménnyel jár majd és nem pedig feledéssel!
Addig is a Pető vezetősége várja a konstruktív szülői javaslatokat, ötleteket és keresi cégekkel, alapítványokkal is az együttműködést!
Jelenleg elmondásuk szerint közel nullás a költségvetés, vagyis sikerült konszolidálni, de ahogy azt többször hangsúlyoztam: Ez a konszolidáció ne legrászorultabbak kárára menjen!

Nekünk ez a legfontosabb! Beteg gyermekekről van szó, ezt soha ne feledjük!

Köszönjük mindenkinek, aki aláírásával támogatta ezt az ügyet, köszönjük a Pető Intézet vezetőségének, hogy fogadott minket!

Nem valami ellen, hanem valami mellett vagyunk, vagyis nem a Pető Intézet ellen ,hanem a mamás csoport mellett és gyermekeink mellett vagyunk és értük állunk ki!

Ígéretet kaptam, hogy hétfő ,kedd tájékán kijön egy hivatalos tájékoztatás is a Petőtől. Ennyi azt hiszem már a legelejétől kijárt volna az érintett szülőknek és gyermekeknek ,ha már szó esett a kommunikációs mellékvágányokról is!

Folytatás következik....

 


Varga Gábor László

Pető Intézet ,megkeresés

2015-10-04 14:42:06

Tisztelt Aláírók!

Megkeresett Makk Ádám igazgató a Pető Intézetből, amit nagyon köszönünk!

Köszönjük, hogy nem hagyják figyelmen kívül ezt az aláírásgyűjtést!
Kértem időpontot egy személyes találkozásra és bízok benne, hogy hamarosan megnyugtató hírekkel szolgálhatunk!

Addig is folytatjuk az aláírásgyűjtést, mert nem értelmetlen!

(Voltak érdekes reakciók ,érdekes hangnemű levelek ,nekem félreinformált, laikus, hálátlan ,hőzöngő szülőnek, de szerencsére biztatás is jött bőven és megerősítés!

A nyilvánosság erejét használni kell, más eszköz, befolyás ,kapcsolatok hiányában mi ezt tudjuk tenni gyermekeink érdekében!

A Pető Intézetnek továbbra hálásak vagyunk 2 évért amit ott tölthetünk, hálásak vagyunk azért amit gyermekünknek biztosítottak, ez az aláírásgyűjtés nem támadás a Pető ellen, hanem gyermekein érdekében lett kezdeményezve! Jól tudjuk, hogy a ptő is függ a fenntartótól!

Kérünk mindenkit segítsék ezt a kezdeményezést továbbra is aláírással!

Köszönjük!


Varga Gábor László



Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.